Yalancı Kaymaklı Baklava

Son güncelleme: 06.10.2010 14:03
  • Yalancı Kaymaklı Baklava Tarifi - Yalancı Kaymaklı Baklava Yapılışı - Baklava Nasıl Yapılır - Baklava Pişirme Süresi

    Baklavalık yufkayı dibi tereyağlı tepsiye bir tane koyarak üstüne eritilmiş tereyağı serpip başka bir yufka örtünüz. Böylece yağ serpe serpe beş altı kat yapınız.
    Yufkaların üstüne hazırlanmış koyu muhallebiyi döşeyiniz ve üzerine öncekiler gibi on yufka yayınız. Baklava baklava kesiniz. Üstüne kızdırılmış tereyağı gezdirip fırına sürünüz.
    Şekeri su ile kestirip sıcak tutunuz, baklava pişince fırından çıkarıp iyice soğutunuz. Şekeri sıcak sıcak haşlayınız. Üstüne tepsi kapayarak yarım saat bırakınız.
#06.10.2010 14:03 0 0 0