Portakal kabuğu görünümüne veda

Son güncelleme: 22.06.2008 17:38
  • Kadınların korkulu rüyası selülite karşı tek başına zayıflama rejimleri etkili olmuyor, yardımcı yöntemler gerekiyor
    Kadınların korkulu rüyalarından biri olan selülit derinin alt tabakasında, yağ dokusunun hemen çevresinde oluşan ve derinin üst bölümünde pütür pütür görüntü bırakan bir hastalıktır. Hisar Intercontinental Hospital'den Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Peker, selülitten korunma ve nasıl başa çıkılabileceğini anlatıyor. Selülit kadınlarda en çok uyluğun üst kısmı, dizin ve bileğin iç kısımları, kaba et ve baldırların arkası ve üst bacaklara genelde süvari pantolonu şeklinde yerleşir. Selülit tüm zayıflama rejimlerine karşı dirençlidir. Bu nedenle özel bir tedavi gerektirir. Tedavinin asıl amacı selüliti oluşturan süreci tersine çevirmek ve yağ hücreleri düzeyinde lipolizi tekrar harekete geçirmektir.

    LİPOSUCTION İŞE YARAR MI?
    Liposuction vücutta belli bölgelerde toplanan yağların vakum yardımı ile ince kanüller kullanılarak alınması yöntemidir. Bu işlem göbek, kalça (basenler), bacaklar, diz, bel yanları, sırt bölgesi, ayak bilekleri, kollar ve çene altı gibi bölgelerde özellikle uygulama alanı bulur. Bir zayıflama yöntemi değildir. İdeal olarak kilosu normal ya da normalden biraz fazla olan ancak vücudun belli bölgelerinde diğer bölgelerden daha fazla yağ toplanması olan kişiler için uygulanmaktadır. Liposuction işlemi sadece kanüllerin gireceği 3-4 mm uzunluğunda kesiler yolu ile yapıldığından ameliyat sonrası herhangi bir kesi izi göze çarpmamaktadır. Liposuction, sellülit denilen derideki düzensizlikleri azaltabilir. Deri elastikiyeti iyi olan genç kişilerde daha iyi sonuçlar elde edilir. Liposuction yapılan bölgede yağ hücrelerinin sayısı azaltıldığından, kişi bundan sonraki yaşamında kilo aldığında bu bölgelerde yağ toplanması olmaz.
#25.04.2006 17:01 0 0 0
  • Beslenme ne kadar fazla tek yönlü olursa, selülite o kadar çabuk oluşuyor. Özellikle de fast fooda ve hazır yemeklere karşı olan eğilimimiz dokuları kötü yönde etkileyip selülitin oluşmasını saglıyor,yürümek ve pisiklete binmek engelliyor
#27.04.2006 00:22 0 0 0
  • arkadaşlar bu sabunları deneyeniniz var mı?
    bagno di roma selülüt sabunları
#19.06.2008 23:28 0 0 0
  • ELINIZE SAGLIK
#22.06.2008 17:38 0 0 0