Türkiye'de nükleer santral yapılsın mı? yapılmasın mı?

Son güncelleme: 06.11.2022 18:01
  • Ankete buyurun.
    Arkadaşlar oylarını kullanırken lütfen görüşlerinin sebeplerini, nedenlerini de belirsinler ki, bizlerde bilgilenelim. Faydalanalım.
    Herkese Selam ve saygılarımla,



    Not: İnsanları yönlendirmemek için ben oyumu daha sonra sebepleriyle açıklayacağım sırada kullanmak istiyorum.
#28.04.2006 15:05 0 0 0
  • Nükleer santrallerin türkiyede kurulmasına karşı değilim enerji ihtiyacının bu kadar büyük olduğu bir dünyada yeni bir enerji kaynağının oluşturulması enerji ihtiyacını karşılaması açısından gereklidir zira dünyadaki enerji kaynakları tükenmek üzeredir.
#29.04.2006 15:44 0 0 0
  • Bence de yapılmasında bi sakınca yok tabi herşey usulüne uygun olursa.
    Ancak yine de bu son tercih olmalı.Türkiyenin nükleer enerjiden daha za riskli birçok enerji kaynağı var.Bunlara öncelik verilmeli.
#29.04.2006 16:46 0 0 0
  • İşletme şartlarına göre sağlıklı uygun bir şekilde yapılır işletirilse bence bir sakıncası yok, tüm dünya artık kabul etmiş, biz niye geri kalalım, geç bile kalındı, kendi enerjimizi elektriğimizi üretmek zorundayız dışarıya muhtaç olmamalıyız...
#29.04.2006 19:35 0 0 0
  • Sinop'ta ''nükleere hayır'' mitingi yapıldı bugün.....

    Sinop'ta, Nükleer Karşıtı Platformu ''Nükleere Hayır'' mitingi düzenlendi. Sinop'a nükleer santral kurulması kararını protesto etmek için Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan mitinge yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Çeşitli illerden gelen nükleer karşıtları da destek verdi.
    Mitingde Sinop Nükleer Karşıtı Platformu adına konuşan Hale Oğuz, 26 Nisan 1986'da Çernobil felaketiyle hem nükleer santralin ikinci yüzü, hem de Türkiye'yi idare edenlerin ikinci yüzü ile tanıştıklarını söyledi.

    Bu nedenle ağır bir bedel ödendiğini kaydeden Oğuz, ''Bugün yeniden okunan bu masal, biz Sinopluları ve tüm insan dostlarını bir araya getirdi. Hiçbir nükleer güç ve hiçbir nükleer gücün rüşvet gücü, politik gücü, bilim adamları, basını ve şirketleri, yaşama hakkımızı elimizden alamayacak'' dedi.
#29.04.2006 19:54 0 0 0
  • arkadaşlar ben bi kimya mühendisi olarak şunu söylemek üzereyim bazı bölüm derslerimizde nükleer enerji üzerine de çalışmlar yapmıştı. nükleer enerjini bazı optimum koşulları vardır. onlar sağlandığı sürece hiçbir tehlikesi yoktur ve çok büyük enerji sağlanmaktadır.
    ama şunu da söyleyeyim ben bu santralı yapılmasını istiyorum ama bu koşulları ülkemizin sağlayıp sağlayamayacağından da emin değilim
#30.04.2006 12:02 0 0 0
ZZZ ZZZ foto
  • ben bu konuda ece 06 ya katılıyorum, ayrıca gerekli şartlar yerine getirildiğinde bir çok enerjiden daha temiz bir yolla elde edilebileceğine ve çok ilerde maalesef belki de alternatifinin olmayacağını ve birgün türkiyenin belki de nükleer enerjiye geçmekte çok geç kalmış olabileceğiğni düşünüyorum. Ancak yine de yılmaz bir çevreci olarak içimde bir kurt dolanmıyor değil, herşeyden önce burası türkiye ve bir çok şey kuralına göre yapılmaz bu ülkede üç kuruş fazla kazanmak için binaların malzemesinden çalan müteahhitlerin eserini marmara depreminde hepberaber gördük , üstelik her şeyi kuralına göre yapan ruslar bile nedenini ve detayını çok iyi bilmiyorum ama çernobil gibi bir felaket yaşadılar, ayrıca insan içinden her zaman mutlaka bir alternatifi vardır ve o da yedekte geliştirilsin der (türkiyedeki bor madenlerininde önemli bir enerji kaynağı olduğu söyleniyor. çok teknik bilgim yok ama ) bence daha fazla ve daha detaylı tartışılsın, daha çok bilgi sahibi olalım.
#30.04.2006 23:27 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#06.11.2022 18:01 0 0 0