İran'a saldırı, Türkiye'nin çöküşü, Birleşik Kürdistan

Son güncelleme: 26.07.2006 14:14
  • ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Ankara ziyareti, Türkiye'nin PKK konusunda ABD'den beklentilerine hiçbir şekilde cevap vermeyecek. PKK'ya karşı işbirliği, askeri operasyon gibi tartışmaları daha uzun zaman sürdüreceğiz. ABD'nin Türkiye'ye istihbarat verdiği yalanlarıyla avunacağız. Türk-Amerikan ilişkilerinin düzelme yoluna girdiğine yönelik güçlü propagandalara tabi tutulacağız. "Hele Bağdat'ta hükümet kurulsun, ülke istikrara kavuşsun o zaman PKK konusunda gereken neyse yapacağız" şeklindeki sözlere bir yenisi eklenecek.

    Oysa Irak hiçbir zaman istikrara kavuşmayacak. Artık böyle bir devlet olmayacak. Ülkedeki etnik ve mezhep grupları ya bağımsızlık yolunda ilerleyecek ya da komşu ülkelerin himayesine girecek. Irak bölündü... Bunun geri dönüşü olmayacak. Sınıra yığdığımız on binlerce askerin PKK'ya sınır ötesi operasyon yapmasına ilk ABD karşı çıkacak. Bırakın işbirliğini, Türkiye'nin tek taraflı operasyonlarına bile müsamaha göstermeyecek.

    Irak'a bakarak bölgesel hesaplar yapmayı biraz erteleyelim. Artık Irak'ı İran'la, Suriye ile birlikte düşüneceğiz. Bu ülkelere yönelik ABD/İngiliz müdahaleleri bir sonuca ulaşana kadar Irak'ta sadece iç savaş devam edecek. Kimi mezhep için, kimi etnik milliyetçilik için savaşacak. Çünkü ABD böyle kalmasını istiyor. Ne kendi güvenliği sağlayabiliyor/sağlıyor ne de bölge ülkelerin müdahil olmasına izin veriyor.

    Rice'ın ziyaretinin esas gündemi İran. Nükleer silahların da kullanılacağı bir savaş senaryosu hazırlandı. ABD bunu tek başına yapamayacağı için bölge ülkelerinin desteğini isteyecek. Destek üs ya da askeri destek olmayabilir. Ama saldırıdan sonra oluşacak şok dalgalarını tek başına engelleyemeyeceği için saldırı sonrası destek isteyecek. Türkiye ile pazarlıkların merkezinde "İran'a karşı PKK" mı var? Öyleyse ABD'nin Türkiye'ye karşı PKK kozunu kullanmasından ne anlayacağız? Hani ABD terörle mücadele ediyordu. Kendi listesinde terörist olarak tanıdığı bir örgütü nasıl uluslararası pazarlık konusu yapıyor? Bal gibi yapıyor işte.

    İran'a karşı Halkın Mücahitleri Örgütü'nü kullanıyor. Yine İran'a karşı yeni kurulan Kürt örgütleri Irak'ta eğitiyor. ABD tarafından kurulan ve finanse edilen PEJAK, ABD özel timleri tarafından eğitiliyor. Bu güçlerle birlikte İran'a saldırılar düzenleniyor.

    Türkiye'nin PKK kaygısı ABD'nin çok da umurunda değil. İran ve Suriye'ye karşı Kürt grupları destekliyor, eğitim finanse ediyor ve bu ülkelere saldırtıyor. Kürtler dışındaki grupları da öyle. Bunları yapan ABD Türkiye için PKK ile savaşır mı?

    ABD, Batı bankalarındaki İran malvarlığını bloke etmek için çalışırken Rice, BM Güvenlik Konseyi'nin İran'a karşı karar alamaması halinde saygınlığını yitireceğini söylüyor. 28 Nisan'da yani bu Cuma İran'a verilen süre doluyor. Güvenlik Konseyi'nden ABD'nin istediği gibi karar çıkartmak mümkün olmayacak. Ama hiçbir önemi yok. Onlar saldırıyı yapacak. Rice'ın Ankara ziyareti bu kritik tarihin arafesinde yapılıyor ve tabi ki konu İran. PKK tali bir mesele. İlk füzenin İran'a düşmesinden sonra bütün bölge kan gölüne dönecek. Irak tamamen kontrolden çıkacak. Saldırının en acı faturasını iki ülke ödeyecek. Türkiye ve Pakistan. Hürmüz Boğazı'ndaki çokuluslu gücün komutasını devralan ABD'nin İran'a karşı en önemli müttefiklerinden Pakistan, İran savaşıyla Belucistan'ı kaybedecek. ABD, bir yandan müttefiki Pakistan'la işbirliği yaparken diğer taraftan Belucistan'daki Pakistan karşıtı örgütleri destekliyor. Yani kendi müttefikinin bile altını oyuyor. Türkiye'ye karşı aynısını yapmıyor mu? Kamuoyuna söylenenleri unutalım. Kafamızı kaldırıp çevremize bakalım. Hadi İran ve Suriye ABD'nin düşmanı. Pakistan da mı düşmanı? Tam aksine müttefiki. Ama müttefikini içerinden vuruyor. Pakistan'a yaptığını Türkiye'ye de yapıyor. Hala anlamadınız mı?

    Türkiye, Irak ve İran'daki Kürtler'in ayağa kalkmasıyla Güneydoğu'daki kontrolünü kaybedecek. Birleşik Özgür Kürdistan, işte o zaman Türkiye için bir kabusa dönüşecek. Taktik nükleer bombalara sahip Türkiye ve nükleer güç Pakistan, derin bir krize yuvarlanacak. Bu atmosferde kimin ne yapacağı belli olmaz. ABD'nin İran'a karşı taktik nükleer bombalar kullanma planını da ekleyin. Nasıl bir Ortadoğu'ya uyanacağız? İran vurulduğu an, Türkiye'nin çöküşü başlayacak. Mesele PKK değil, çok daha derin bir kriz yaklaşıyor. Bıraktık bölge halklarının bir arada yaşaması çabasını. Bir çok ülke kendini yeniden varoluş mücadelesinin içinde bulacak.

    Bence Rice önce bunların ne anlama geldiğini bir açıklasın!

    (nereye sunacağımı bilmediğimden en uygun yer burasu die düşündüm ve buraya açTIm...)
#29.04.2006 16:48 0 0 0
  • Çok karanlık bir tablo umarım kabus olarak kalır .bir daha tekrarlanmaz ki bu yazılanlar yaşanacak olursa türkiyenin sonu olacaktır. Allah sonumuzu hayretsin
#29.04.2006 22:36 0 0 0
ZZZ ZZZ foto
  • *Türkiye, Irak ve İran'daki Kürtler'in ayağa kalkmasıyla Güneydoğu'daki kontrolünü kaybedecek. Birleşik Özgür Kürdistan, işte o zaman Türkiye için bir kabusa dönüşecek. Taktik nükleer bombalara sahip Türkiye ve nükleer güç Pakistan, derin bir krize yuvarlanacak. Bu atmosferde kimin ne yapacağı belli olmaz. ABD'nin İran'a karşı taktik nükleer bombalar kullanma planını da ekleyin. Nasıl bir Ortadoğu'ya uyanacağız? İran vurulduğu an, Türkiye'nin çöküşü başlayacak. Mesele PKK değil, çok daha derin bir kriz yaklaşıyor. Bıraktık bölge halklarının bir arada yaşaması çabasını. Bir çok ülke kendini yeniden varoluş mücadelesinin içinde bulacak. *


    yıllardır süren karanlık oyunlar korkarımki sona yaklaşıyor. Her şey o kadar aleni ki. Bizlerde film seyreder gibi seyrediyoruz. Maalesef yapacak pek fazla şey de yok zaten.
#01.05.2006 16:18 0 0 0
  • sonuç ne OLAcak KUsenler ben sooliyim bu benim şahsi düşüncem belki size ters gelebilir. kürdistan mürdistan bişe olmayacak türkiye ırağa girdi ben olsam tr deki bütün kürtLeride ortadan kaldırırım ama NErdeeeeee
#03.05.2006 11:12 0 0 0
  • felaket
#04.05.2006 13:58 0 0 0
  • sonuç ne OLAcak KUsenler ben sooliyim bu benim şahsi düşüncem belki size ters gelebilir. kürdistan mürdistan bişe olmayacak türkiye ırağa girdi ben olsam tr deki bütün kürtLeride ortadan kaldırırım ama NErdeeeeee

    d tox dostum ayıp sana her kürt aynımı sen nasıl kürtleri ortadan kaldıracaksın yaw bunca senedir bu ülkede milliyetçiler vat öle yapamadılar sen mi yapıcan ayıp düşünceni yazarken biraz düşün yaz burda kürt var.
    yani her kürt aynı deil. kim isterki bi müslüman diğer müslümana kurşun sıksın.. ama bazı kuş beyinliler anlamıyor neyse ....
#20.07.2006 16:23 0 0 0
  • blacksuwari

    arkadaşım kimin ne oldugu belli sen canını sıkma, genelkurmay'ya güvenim sonsuz, ayrıca bu ülkenin buraya gelmesinin sebebi zaten kürtler değil mi, bana gelipte kürtleri savunma, 30000 insanı kim öldürdü sen bana bunun cevabını ver... yazık yazık hala savunmaya çalışıyorsunuz ya ben bunu anlamadım gitti, en azından şehit cenazelerinde annelelerin o feryatını duyda, biraz daha düşün derim.

    D_tox

    sana aynen katılıyorum arkadaşım...

    not: ayrıca burda da TÜRK var, ona göre düşün ve yaz...
#20.07.2006 21:56 0 0 0
  • kardeşim sana katılıyorum allah sonumuzu hayreylesin inşallah
#21.07.2006 09:22 0 0 0
  • abi bende şehit verdim tuncelide bende kürt asıllı türküm demek istediğim her kürt aynı deil. tamam pkk lı kürtler çoğunlukta ama vatansever kürtlerde var.
    anlatmak istediğim bu ama yinede siz haklısınız..her gün o taraflara şehit cenazesi geliyor çünkü.. neyse ALLAH pkk nın belasını versin...
#21.07.2006 15:03 0 0 0
  • eyvallah sağol, kimsenin başına ALLAH vermesin böyle bir acı inşallah....
#21.07.2006 20:48 0 0 0
  • AMİN!
#22.07.2006 10:58 0 0 0
  • İran'da Suriye'de bana canım kadar yakın onların ABD tarafından vurulması benim canımı yakar.
    Batılı güçlerin parasına boğulan bazı medya kuruluşları bu ülkelerle bizi her zaman düşman etmek istemiştir.Unutmayın arabistan'da bulunan osmanlıya ait kalenin yıkıldığını flash haberler vererek girmişlerdi.Tabii ki biz de doğal olarak kızmıştık.Unutmayın ki bu ülkenin başında bulunun Kral Fahd İngiltereden sonra Amerikanın tüm dediklerini yerine getiren bir insan bunların halklarla bir alakası yok hepsi psikolojik savaşın bir yansıması bizi doğu medeniyetine düşman batı medeniyetinin önünde diz çöken adi bir millet yapmaya uğraşıyorlar.
    UNUTMAYALIM!
    Kısa bir süre önce amerikanın öldürdüğü Refik Hariri'yi Suriye öldürdü olarak kamuoyuna duyuran ABD ve satılık medya Suriye'nin 43.ooo askerinin Lübnan'dan çıkmasını sağlamış ve İsrailin şimdi hafif zırhlı birliklerle Lübnan'a rahatça girmesinin yolunu açmıştır.
    Kardeşlerimize kurşun sıktıracak oyunlara gelmeyelim.
    TÜRK-KÜRT-ARAB kardeştir biz aynı yemekleri yiyen aynı müzikle duygulanan milletleriz et tırnaktan ayrılmaz.
    Biz birbirimizi yiyeceğimize Kur'an-ı Kerim'de lanetlenen yahudi kavminin bize biçtiği elbiseleri giymeyelim.
#26.07.2006 13:41 0 0 0
  • amerika dünyadan elini çekse ne savaş çıkar ne de işkence..
#26.07.2006 14:14 0 0 0