Cinsel Kimlik Bozukluğu

Son güncelleme: 02.11.2010 23:53
  • cinsel kimlik sorunları - transeksüellik - cinsel kimlik bozukluğunun nedenleri1-Cinsel kimlik: kişinin kendini kadın ya da erkek olarak hissetmesidir.

    2-Cinsel rol: kişinin toplum tararfından benimsenen ve diğer kişilere gösterdiği kadın ya da erkek davranışlarıdır .

    3-Cinsel kimlik bozukluğu: Karşı cinsiyette olduğuna dair hissedilen güçlü ve kalıcı istektir. Erkeğin kendini kadın, kadının kendini erkek hissetmesidir. Karşı cinsiyetten biri olarak yaşama isteği vardır ve ameliyat ve hormon tedavisiyle diğer cinsiyetin görünümünü kazanabilirler.

    4-Transseksüellik: Transseksüellerin ortak özellikleri diğer cinsiyete geçmek isteğidir.

    Çocukluk dönemlerinde genellikle diğer cinsiyetin oyunlarını ve giyinme şeklini tercih ederler.Çoğu kendini eskiden beri karşı cinsiyete ait hissettmiştir.

    Erkek transseksüeller çocukken erkek oyunlarından hoşlanmadıklarını, daha çok kızların oyunlarını tercih ettiklerini, bebeklerle oynamayı ve süslü elbiseler giymeyi sevdiklerini söylerler.

    Transseksüalitenin nedeni tam olarak bilinmemektedir. Çocuğun kişilik yapısında ve özellikle cinsel kimliğin oluşumunda kendi cinsinden olan ebveynle özdeşim çok önemlidir. Ve yeterli özdeşim kurulamaması cinsel kimlik sorunlarına neden olabilmektedir.

    Cinsel kimlik sorunları kişinin istemesi halinde çözülebilecek sorunlardır ve bilinçli bir çabayı gerektirir.Yüzyüze ya da internet ortamında canlı danışma ile sorun çözülebilmektedir.

    Psikolog ilhan Bozkurt

    alıntı
#02.11.2010 23:53 0 0 0