Tüp Bebekte Başarı İçin Altın Öğütler

Son güncelleme: 06.11.2010 23:39
  • Tüp Bebek Tedavisi - Tüp Bebek Yöntemleri - Tüp Bebek Fiyatları - Tüp Bebek Tedavi

    1-Sizden önce bu yöntemle bebek sahibi olan 6 milyon çift olduğunu biliyor muydunuz? Tedavinizin başarılı olması için pozitif düşünmeye başlamalısınız.

    2-Tedavi sürecinde stres olumsuz bir faktördür. Doktorunuzla ve yakınlarınızla endişelerinizi paylaşın.

    3-Randevunuza yanınızda bir kitap veya dergi ile gidin. Belki bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz.

    4-Kendinizi biraz şımartmanızın bir zararı olmaz. Sevdiğiniz yiyeceklerden tüketmeye, yanınızda bir parça çikolata bulundurmaya ne dersiniz?

    5-Muayeneler ve sonrasındaki görüşme sırasında yanınızda eşinizin veya yakın bir arkadaşınızın bulunması yararlı olabilir

    6-Sorularınızı randevunuza gelmeden bir yere yazın, sorun, aldığınız yanıtları ve tedavinizle ilgili söylenenleri not edin.

    7-Önerilen ilaç tedavilerini titizlikle uygulayın.

    8-İlaçlarınızı nasıl kullanacağınızdan emin olamadıysanız veya yanlış uyguladığınızdan şüpheleniyorsanız merkeze ulaşın ve teyit edin.

    9-Size verilen bilgilendirme kitapçıklarını okumanız, tedavi sürecindeki aşamaları bilmeniz tedaviye uyumunuzu ve böylece de başarınızı arttıracaktır.

    10-Unutmayın; siz de tedavi ekibinin bir parçasısınız. Takımdaki herkes rolünü iyi ve doğru oynamalı ki sonuç zafer olsun.

    11-Sağlınıza özen gösterin. Beslenmeniz, uykunuz şimdi daha da önemli. Düzenli beslenin, sebze, meyve, bitki çayları ve bol sıvı tüketimine dikkat edin. Günde 8 saat uyumalı, geç yatmamalı ve sabah erken kalkmalısınız.

    12-Çalışıyorsanız, temponuzu biraz azaltmaya gayret edin. Yorgunluk tedavinizi olumsuz etkileyebilir.

    13-Gün içinde küçük molalar vererek bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirmeye gayret edin.

    14-Kullanacağınız ilaçları iyice öğrenin ve nereden ne zaman temin edeceğinizi kararlaştırın. Gerekli adres ve telefonları not edin.

    15-Sigara içiyorsanız bırakmalısınız. Sigara %13 oranında infertilite nedenidir ve hem yumurta hem de sperm kalitesini olumsuz etkilemektedir.

    16-Stresle baş etme tekniklerinden faydalanın, gevşeme tekniklerini kullanın. Derin nefesler almak, olumlu düşünmek (mutlu düşünce kavramı), doğa yürüyüşleri, dikkatinizi dağıtacak hobilerinizle uğraşmak, günlük tutmak işe yarayabilir.

    17-Tüm çabalarınıza rağmen stresiniz artıyorsa profesyonel yardım almalısınız. Psikolog veya psikiyatrist eşliğinde daha rahat bir tedavi dönemi geçirebilirsiniz.

    18-Başaracağınıza inanın. Olumlu konsantrasyon ve inanmak başarının ilk adımlarıdır.

    Op. Dr. Dilek ASLAN Kadın Hastalıkları ve Doğum
#06.11.2010 23:39 0 0 0