Gül şirniyyatı

Son güncelleme: 21.11.2010 11:53
  • Gül şirniyyatı tarifi

    noimage

    Ərzaq:

    1 su stəkanı duru yağ
    1 su stəkanı
    yarım su stəkanı qatıq
    1 su stəkanı mannı
    1 yumurta
    yarım paket yumuşaldılmış marqarin
    1 paket qabartma tozu
    1 paket vanel
    1 yemek qaşığı sirkə
    bir az duz
    aldığı qədər un
    üstünə düzmək üçün qoz və ya badam

    Şərbəti:

    3 su stəkanı su
    2.5 su stəkanı şəkər
    yarım limonun suyu.

    Hazırlanması:

    Əvvəlcə şərbəti üçün lazım olan ərzağı qazana töküb qaynadırıq. Xəmiri un, qabartma tozu və vanel xaric qalan ərzağı tököb qarışdırırıq. Sonra unu, vaneli, qabartma tozunu da əlavə edib orta yumuşaqlıqda xəmir yoğururuq. Xəmiri 2 yerə bölürük. Bir hissəsini oxlovla 3-4 m qalınlıqda yayırıq. Balaca armudu stəkanla kəsirik. Kəsdiyimiz yumrulardan 5 dənəsini üst üstə düzürük,

    sonra ortadan ikiyə bölürük. Gül şəkilli şirniyyat bişməyə hazırdır. Tavaya düzürük və sobada (dxovkada) azca qızarana qədər bişiririk. Sobadan çıxardıqdan sonra üstünə əvvəlcədən hazırladığımız şərbəti tökürük. əsas fikir vermək lazımdır ki, şərbət soyuq şirniyyat isti və ya şirniyyat isti şərbət soyuq olmalıdır. Hər ikisi soyuq olarsa şirniyyat şərbəti özünə çəkməz və quru qalar. Şirniyatın şərbəti özünə yaxşı çəkməsi üçün şərbəti tökdükdən sonra üstünə başqa bir tavayla və ya tam örtəcək şəkildə bir qabla örtmək lazımdır.









    NUŞ OLSUN!
#07.11.2010 22:30 0 0 0
  • Te$ekkurler.Yoxlayacam gorum necedir.
#21.11.2010 11:53 0 0 0