Lavantanın mucizesini keşfedin

Son güncelleme: 06.05.2006 21:58



  • Lavanta, eski zamanlardan bu yana aromatik ve şifalı bir bitki olarak kullanılıyor. Lavanta çiçekleri, hem canlandırıcı hem de ferahlatıcı etkiye sahip. İş gününün sonunda kendinizi yorgun hissediyorsanız, lavanta yağı ekleyeceğiniz banyoyla enerjinize yeniden kavuşabilirsiniz. Stres nedeniyle alnınızda oluşan o sevimsiz kırışıklardan kurtulmak ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak için de lavantanın gevşetici maskesinden yararlanabilirsiniz. Banyo: Lavanta çiçeğiyle hazırlayacağınız banyo kürü de, vücudunuza zindelik verdiği gibi, cildinizin parlaklık ve tazelik kazanmasını da sağlayacak. 60- 70 gram lavanta çiçeğini 2-3 litre suya ilave ederek kaynama derecesine kadar ısıtın. 10-15 dakika kadar demlenmesini bekledikten sonra, suyu süzün ve banyo suyuna ekleyin. Küvette 15-20 dakikadan fazla kalmamaya özen gösterin.

    Kırışıklıkları azaltır
    Maske 1: Lavanta yağı, cildinizin ferahlamasına yardımcı olurken, biberiye yağı da kan dolaşımını hızlandıracak. 1 damla lavanta yağı ve 1 damla biberiye yağını, 1 kaşık kile ilave edin. Karışımın cilt üzerinde kolayca uygulanmasını sağlayacak kadar su ekleyin. Maskeyi, cildinizin yağlı bölgelerine sürdükten sonra kuruyana kadar bekleyin. Ardından cildinizi ılık suyla durulayın. Maske 2: Kırışıklardan ve sivilcelerden kurtulmak için, 2 avuç lavanta çiçeğini 1 bardak portakal suyuyla birlikte ısıtın. Ateşten indirdiğiniz karışımı, kabuğunu soyduğunuz 1 dilim salatalıkla birlikte ezin. Karışıma, 2 kaşık kaymak ve 1 yumurta sarısı ilave edin. Darı unuyla da iyice çırparak krema haline getirin. 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Ardından maskeyi yüzünüze uygulayın ve 10- 15 dakika bekleyin. Maske kürüne en az 3 hafta devam edin.
#06.05.2006 07:59 0 0 0
  • teşekkürler casper.lavanta banyosukan basıncı düşük olan kişileri rahatlatır, canlılık kazandırır. Sinirli kişiler, dengeleyici bir rahatlığa kavuşturur.
#06.05.2006 21:58 0 0 0