Burma Baklava Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 14.11.2010 22:41
  • Burma Baklava Tarifi - Burma Baklavanın YapılışıEv yapımı baklava yemek istiyor ancak yufka açamıyorsanız hazır baklava yufkalarını deneyebilirsiniz.

    Malzemeler

    * 15 adet baklava yufkası
    * 125 gram tereyağı
    * 100 gram ince çekilmiş Antep fıstığı

    Şerbeti için

    * 1,5 su bardağı su
    * 1,5 su bardağı toz şeker
    * Yarım limonun suyu

    Hazırlanışı

    1. Şerbetini hazırlamak için su ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın.
    2. Ocaktan indirmeden bir dakika önce limon suyunu ekleyin.
    3. Şerbetin soğuması için kenarda bekletin.
    4. Küçük boy bir tavaya tereyağını alıp kızdırmadan eritin.
    5. Baklava yufkalarını düz bir zemine serip ortadan ikiye kesin.
    6. Yufkaların her birini yağlayın.
    7. Yufkanın üzerine Antep fıstığı serpiştirin.
    8. Oklavanın etrafına sarıp rulo haline getirin ve yanlarından sıkıştırarak burgu şeklini verin.
    9. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
    10. Fırın tepsisini eritilmiş tereyağı ile yağlayın.
    11. Burma baklavaları fırın tepsisine düzgünce yerleştirin.
    12. Kalan tereyağını baklavaların üzerine sürün.
    13. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
    14. Fırından çıkardığınız sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökün.
    15. Şerbeti iyice çektikten sonra soğukken servis yapın.



    alıntı
#14.11.2010 22:39 0 0 0
  • eline saglık
#14.11.2010 22:41 0 0 0