Kolay Ev Baklavası

Son güncelleme: 16.11.2010 11:04

  • kolay ev baklavası tarifi - baklava nasıl kesilir - baklava şerbeti dükülüşü - baklava şerbeti - baklava yapılışı


    noimagenoimage

    Malzemeler

    3 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 adet kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı sirke
    yarım çay kaşığı tuz
    un
    kırılmış ceviz ya da fındık
    200 gr margarin
    mısır nişastası
    şerbeti için;
    4 bardak şeker
    5 bardak su
    bir kaç damla limon suyu

    Hazırlanışı;

    Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.
    noimage

    Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun.


    noimagenoimage

    10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin.


    noimage

    Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.


    noimage

    Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Artık fırına sürebilirsiniz..Baklavanın kesimi için tarifin devamına yardımcı olabilecek fotoğraflar ekledim.


    noimage

    Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın. şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.



    Baklavanın kesimi nasıl yapılır?


    noimagenoimagenoimagenoimage



    resimler güncellenecek
#15.11.2010 12:32 0 0 0
  • waayyyy (: sunum çok süper..
#15.11.2010 13:15 0 0 0
  • noimage
#16.11.2010 11:04 0 0 0