Diyet aslında sadece bir hayal mi

Son güncelleme: 17.05.2006 19:34
  • Diyet yapanların sadece yüzde 18'i hedefine ulaşabiliyor
    İngiltere'de yapılan bir ankette zayıflamaya çalışan insanların üçte birinin hangi rejimi denerlerse denesinler şişmanlamaktan kurtulamadığı ortaya çıktı.
    İngiltere Beslenme Birliği'nin 4 bin kişi üzerinde yaptığı bir araştırma, insanların hızlı rejimlere meraklı olduğunu ve Yo-yo diyetlerle önlerine gelen her kilo verme planını denediklerini ortaya çıkardı.
    Ayrıca insanların dörtte biri sürekli olarak kiloları ile boğuşuyor ve diyet yapanların yüzde 40'ından fazlası kendilerini tutamayıp perhizlerini bozuyor.
    Diyet bırakınca kilo geliyor
    Araştırmanın başka bir ilginç sonucu da kadınların yüzde 40'ının, erkeklerin ise yüzde 20'sinin diyet yapmayı bıraktığında kilo almaya başlaması.
    Rejimden sonra kilo alanların yüzde 10'u diyetlerinden öncesine göre kantarda altı-yedi kilo daha fazla geliyor. Kadınlar diyetten sonra daha cok şişmanlıyor.
    Sağlıksız olduğunun bilincindeler
    Anketi cevaplayanların büyük bir çoğunluğu zayıflamaya çalıştıklarını, ama Yo-yo diyetlerin sağlıkları için kötü olduğunun bilincinde olduklarını söyledi.
    Anket ayrıca diyet yapanların sadece yüzde 18'inin hedef kilolarına inebildiğini de ortaya koydu. Diyet yapanların beşte biri bir ay boyunca rejimlerine sadık kalabiliyor, sekiz hafta dayananların oranı ise sadece yüzde 8.
    Denize düşüp yılana sarılıyorlar
    Beslenme Birliği sözcüsü Lis Anderson, "Atkins, South Beach ve greyfurt diyeti gibi birçok diyet yoğun yeme planları içeriyor. İnsanlar bıkıyor ve yanlış şeyleri yemeye başlıyor...
    "Ayrıca spor yapmayı ihmal ettikleri için daha da şişmanlıyorlar. Toplum Yo-yo diyetleri çok seviyor. Yeni bir egzersiz ya da diyet kitabı çıkınca, hızlı çözüm isteyenler hemen buna sarılıyor" diyor.
#10.05.2006 16:33 0 0 0
  • eğer diyat sporla beraber ve uzman kontrolünde ,yavaş kilo vererek yapılırsa alınan sonıuç bir hayal değil başarıdır
#11.05.2006 11:12 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler
#17.05.2006 19:34 0 0 0