Şimdiye kadar pek çok hastalığın şifası olarak bilinen sarmısağın aynı zamanda kanserli hücrelere karşı da direnci arttırdığı ortaya çıktı.
Sofraların vazgeçilmezi sarmısağın vücuda bir yararı daha tespit edildi.
Tansiyonu düşürüyor, sesi güzelleştiriyor, yaraları iyileştiriyor.
Yemeklere kattığı lezzet kadar sarmısak sağlıklı yaşam için de vazgeçilmez bir besin kaynağı.
Sarmısağın kötü kokusu insanların, içerdiği bir takım maddeler de mikropların korkulu rüyası.
İtalya'da yapılan bir araştırma, özellikle sarmısak özündeki suda eriyebilen maddelerin kanser gelişimini durdurduğunu ortaya koydu.
Bilimadamlarının özellikle karaciğer kanserine yakalanan hastalar üzerinde yaptığı çalışmalar olumlu sonuç verdi.
Sarmısak yiyen hastalardaki kanserli hücrelerin gelişiminin durduğu ve kontrol edilebilme oranının % 300 arttığı gözlemlendi.
Tıbbın nimetlerinden sonuna kadar faydalandığı sarmısak düzenli olarak tüketildiğinde hücreleri diri tutuyor.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapmanız gereken tek şey ise sofranızdan sarmısağı eksik etmemek.
İSTER YOĞURTLA İSTER YUTARAK.......
Evet Casper,
Saksıda da yetiştirebilirsin.Yeşil yaprakları da aynı derecede faydalı salata yaparken kullanabilirsin.
Kasım Aralık aylarında olgunlaşıyor.
Yetiştirmeside çok kolay dişlerden her bir tanesi yeniden çok dişli sarımsak haline geliyo.
Ağustosta falan çıkartırsan mercimek gibi küçük dişleri oluyo yutarsan koku da yok.
Benden bu kadar.