Yozgat Testi Keßaßı..!

Son güncelleme: 04.11.2009 19:18
  • Yozgat Testi Kebabı

    Mutfak: Türk



    Süre: 60dk-Fazla
    Servis: 4-6
    Zorluk: Kolay

    Malzemeler
    1 Adet testi
    3 kg kuşbaşı et
    1.250 kg
    domates
    300 gr
    sarımsak
    200 gr sivri biber
    1 tatlı kaşığı
    karabiber
    200 gr tereyağ
    Tuz

    Yapilis Tarifi
    Et kuşbaşı olarak doğranır. Domates ve biber de kuşbaşı etten biraz ince doğranır ve karabiber tuz ilave edilerek ezmeden karıştırılır. Testi içi ve dışı güzelce yıkandıktan sonra karıştırılan malzemenin ortasına konularak doldurulur En üste tereyağı konulur Testinin ağzına hamur kapatılır ve ortası serçe parmakla delinir.Genelde açık havada etrafına odun veya meşe kömürü konularak yakılır. Testi kaynadıktan sonra ateş hafifletilir. Hafif ateşte ağır ağır pişirilen testi kebabı, sıcakken servis yapılır.
    Afiyet olsun...
#15.05.2006 23:49 0 0 0
  • ellerine saglik selo
    varya yemegi yapmak kolayda
    testiyi nasil bulurum onu bilmiyorum
#16.05.2006 03:16 0 0 0
  • yeme şansım oldu,çok lezzetli bir yemek,
    teşekkürler
#16.05.2006 11:32 0 0 0
  • güzel tarifin için teşekkürler selo
#16.05.2006 21:00 0 0 0
  • mükemmel ağzım sulandı
#04.11.2009 19:18 0 0 0