Merhabalar. Bende Asus A8V Via chip setli bir anakart var ve western digital sata bir hardsik var. Maalesef ki bu anakart sata 2 desteklemediği için onun raid sürücüsünü gösteremiyordum. Ancak bir jumper yardımı ile bunu sata 1 konumuna getirdik. Windows xp kurarken başta soruyor ki raid sürücü tanımlamak için F6 ya basınız diyor basıyorum, oluşturduğum disketteki oemsetup.txt dosyasını gösteriyorum okuyor paşalar gibi devam ediyor. Ancak problem şimdi başlıyor. Dosyalar sanal belleğe alınıp da ekran kararıp geri geldiğinde kurulum için (yani alet resetlendiğinde) devam etmek yerine xp kurulumu yeniden başlamaya çalışıyor.
Hard disk arızasızmış. Teknik servisten oyle dediler. Acaba derdi nedir bilgisayarın.
Bir de anakarta giren şu küçük kablocukların bunla bir alakası olabilir mi. Bunlar hard diskin tanınmasını engelleyebilirler mi. Lütfen yardımcı olsun bilen arkadaşlar.
Onlara bildiğim bütün duaları okuyacağım inanın.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.
"... Dosyalar sanal belleğe alınıp da ekran kararıp geri geldiğinde kurulum için (yani alet resetlendiğinde) devam etmek yerine xp kurulumu yeniden başlamaya çalışıyor".
Şimdi "CD den onyuklemek için bir tusa basın" yazısı cıktıgında Herhangi Bir Tusa basma ! Bekle.Kuruluma birkaç sn içinde baslar...BİR Dene oLmazsa Haber Ver. Kolay gelsın.
Bir de anakarta giren şu küçük kablocukların bunla bir alakası olabilir mi. Bunlar hard diskin tanınmasını engelleyebilirler mi. Lütfen yardımcı olsun bilen arkadaşlar.
Onlara bildiğim bütün duaları okuyacağım inanın.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Bu Kablolar Genelde Arıza pek Yapmıyor.Bazı durumlarda kısadevre yapıyor ve pcnın acılması ve calısmasında etkı edebılıyor...bunları denemek ıcın sokebılırsın...sokerken dıkkat et takarken dogru takmaya ozen goster...aksı halde PC nın onundekı işikların calısmazz.
Halis kardesim sorunuza ayrıntılı bir şekilde cevap vermis
bütün uygulamalardan sonra halen sorun yaşıyorsanız bir noktaya daha dikkat cekmek itiyorum...
+3,3V
Yeni güç kaynaklarındaki seri ATA güç bağlantısına dikkat ederseniz, +3.3V turuncu kablosunu da görecekseniz. Eğer kullandığınız SATA disk +3.3V'a da ihtiyaç duyuyorsa, sadece ATX12V 2.0 standardında bir güç kaynağı kullanmak zorundasınız. Zira dönüştürüclerde +3.3V çıkışı yok.
Arkadaşım sata hdd için eğer hdd ve ya mainboard da bir problem yoksa sürücüyü yükleyip devam edebiliyorsun. bunun sata2 olmasıyla bi alakası yok bence hdd nin sağlam olup olmadığını kont. ettir. ve sana bi tavsiyede bulunayım samsung hdd ten şaşma...