CENNET KÜNGÜ

Son güncelleme: 29.09.2006 00:48
  • MALZEME:

    Un 1 kg. Tuz 1 fiske
    Yumurta 1 adet Yoğurt 1 çorba kaşığı
    Su Yeteri kadar Nişasta 200 gr.
    Ceviz içi 1 su bardağı Tereyağ 250 gr.
    Su 3,5 su bardağı Toz şeker 3 su bardağı

    YAPILIŞI:
    Un, yumurta, tuz, yoğurt ve su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. 35-40 pazıya ayrılır. Sini yağlanır. Nişasta katılmış unla pazılar oklavayla açılır. Dövülmüş ceviz serpilir, oklavaya sarılır, büzdürülür, oklava aradan çekilir, 4 -5 cm. boyunda kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür, fırında pişirilir. Biri sıcak diğeri soğuk olmak şartıyla üzerine şurup dökülür.
#23.05.2006 17:02 0 0 0
  • TaRif icin Tesekkürler....
#26.05.2006 09:42 0 0 0
  • teşekkrüleR ellerine sağlık SU-PERISI
#12.06.2006 09:28 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 15:41 0 0 0
  • gecenin bu saatinde bu kadar nefis bir tarif okunurmu,karnım acıktı paylaşan yüreğine sağlık superisi
#09.07.2006 00:22 0 0 0
  • eline emegine saglik....
#21.09.2006 09:49 0 0 0
  • yaaaaa canım çekti şimdi beholsa yenmezmiydi ama ya taşekkürler su perisi
#21.09.2006 19:19 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#29.09.2006 00:48 0 0 0