Un 1 kg. Tuz 1 fiske
Yumurta 1 adet Yoğurt 1 çorba kaşığı
Su Yeteri kadar Nişasta 200 gr.
Ceviz içi 1 su bardağı Tereyağ 250 gr.
Su 3,5 su bardağı Toz şeker 3 su bardağı
YAPILIŞI:
Un, yumurta, tuz, yoğurt ve su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. 35-40 pazıya ayrılır. Sini yağlanır. Nişasta katılmış unla pazılar oklavayla açılır. Dövülmüş ceviz serpilir, oklavaya sarılır, büzdürülür, oklava aradan çekilir, 4 -5 cm. boyunda kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür, fırında pişirilir. Biri sıcak diğeri soğuk olmak şartıyla üzerine şurup dökülür.