EVIL

Son güncelleme: 12.10.2010 14:14
  • noimageTÜRKÇE ADI: Şeytana Karşı
    ÜLKE: İsveç / Danimarka
    TÜRÜ: Aksiyon/Korku/Fantastik
    YÖNETMENİ: Mikael Hafstrom
    YAPIMCISI: -
    SÜRE: 107 dakika
    DİLİ: İsveççe
    YAPIM YILI: 2003
    ORJİNAL MÜZİK: Francis Shaw
    SENARYO: Mikael Håfström, Jan Guillou, Hans Gunnarsson
    GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Peter Mokrosinski

    OYUNCULAR: Andreas Wilson, Henrik Lundström, Gustaf Skarsgård, Jesper Salén
    FİLMİN KONUSU:


    Delikanlılık çağının bildik karmaşasını yaşayan Erik aslında 1950lerin ortasında İsveçte yaşayan herhangi bir yaşıtından farksızdır. Erikin hayatını çekilmez kılan, onu hemen her türlü sebep için dövmekten çekinmeyen üvey babasının baskılarıdır. Üvey babasının da kararıyla uzaktaki bir yatılı okula yollanan Erik için evden ayrılmak başlangıçta kurtuluş gibi görünse de olaylar beklendiği gibi gelişmez. Erik çok geçmeden, öğrenciler arasında acımasız bir kast sisteminin geçerli olduğu ve bu sistemin altındakiler için hayatın cehennemden farksız olduğu, öğretmenlerin bile öğrencilerin baskısının altında ezildiği kapalı bir hapishanede olduğunu farkeder. Erik için bu okulda hayatta kalmak, dış dünyada hayatta kalmaktan bile daha zor olacaktır.

    Amerikan sinemasının seyirciyi can evinden vurma formülü keşfetmiş ve bundan sonra kariyerine Hollywoodda devam edecek olan yönetmen Mikale Hafstrom "Şeytana Karşı" ile son yılların en nefes kesici filmlerinden birisine imza atıyor.

    Genç ve yakışıklı oyuncu Andreas Wilsonın Erik rolüne hayat verdiği Evil  Şeytana Karşı, nazizm ve ırkçılık gibi kavramların en çok kabul gördüğü İsveçin geçmişine büyüteç tutmakla kalmıyor; aynı zamanda hem teknik hem de içerik açısından Hollywooddaki rakiplerinden geride kalmayan bir yapım olarak dikkati çekiyor.

    2004 Oscar Ödüllerinde Yabancı Dilde En İyi Film dalında aday gösterilen film, bir an için düşmeyen temposu ile dünya üzerinde pek çok sinemaseveri koltuklarına mıhladı.noimage
#02.08.2004 19:15 0 0 0
  • LAdy quzel devam et :D
#02.08.2004 19:17 0 0 0
  • herkese tavsiye ederim güzel bi film. eline sağlık
#07.09.2008 22:43 0 0 0
  • çok güzel bi film..
#12.10.2010 14:14 0 0 0