Hindistan Cevizli Koko

Son güncelleme: 02.07.2006 00:32
  • MALZEMESİ
    5 adet yumurtanın akı
    Yarım su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

    SOSUN MALZEMESİ
    Üzerinin çikolata sosu için:
    2 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı toz şeker
    1 yemek kaşığı kakao
    1 tatlı kaşığı mısır unu
    1 yemek kaşığı margarin
    2 adet yumurta

    YAPILIŞI
    Önce derin bir karıştırma kabının içine yumurta aklarını ve toz şekeri koyalım. Mikserin orta devriyle karışım iyice katılaşıp, kar gibi oluncaya kadar 4-5 dakika kadar çırpalım. Ama kıvamı kontrol etmek için karışımdan bir kaşığı doldurun ve kaşığı ters çevirin. Karışım dökülmüyorsa kıvam tutmuş demektir. Hemen Hindistan cevizini karıştıralım, ama sakın mikserle çırpmayın. Kaşıkla şöyle bir karıştırmak yeterlidir. Şimdi fırınımızı 100 dereceye yani hafif ısıya ayarlayalım. Sonra fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim. Hatta yağlı kağıdın üzerini, ne olur ne olmaz diye hafifçe yumuşak margarinle yağlayalım. Sonra da bir yemek kaşığını yukarıdaki karışımla doldurup, yağlı kağıdın üzerine boşaltalım. Böylece karışım bitene kadar bu işlemi devam ettirelim. Ya da bir krema sıkacağıyla, ceviz büyüklüğünde parçalar şeklinde hamurumuzu yağlı kağıdın üzerine yerleştirelim. Hemen tepsiyi fırına koyalım. Yaklaşık 40-45 dakika pişmesini, bezelerin iyice sertleşip, üzerlerinin çok hafif sarı kahverengi olmasını bekleyip, fırını kapatalım. Hemen bezeleri çıkarıp, soğumaya bırakalım.
    Bu arada sosu hazırlamak için ufak bir tencereye; şeker, kakao, mısır unu, margarin ve sütü koyup, karıştıralım. Orta ısılı ateşin üzerinde sürekli karıştırarak, kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra altını kapatalım. Bu arada 2 yumurtayı küçük bir tasta çırpıp, sürekli karıştırarak sıcak sosun içine ekleyip, yine karıştıralım.
    En sonunda soğuyan bezeleri çok dikkatlice yağlı kağıdın üzerinden çıkarıp, servis tabağına dizelim. Üzerine soğuk sosu gezdirip, servise sunalım.
#24.05.2006 22:27 0 0 0
  • teşekkürler su perisi
#24.05.2006 22:39 0 0 0
  • çok güzel bişey bu sanırım

    sağol SU PERİSİ
#25.05.2006 14:38 0 0 0
  • eline saglık çok güzel olur galıba
#09.06.2006 09:44 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • güzel biseye benziyo

    ellerine saglik
#20.06.2006 17:24 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#02.07.2006 00:32 0 0 0