Hindi Eti İçin Terbiye Sosu

Son güncelleme: 08.07.2008 12:58
  • MALZEMESİ

    2 adet orta boy limonun suyu ve 1 limon kabuğunun rendesi
    2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    2 adet sarmısak (dövülmüş)
    Yarım yemek kaşığı kekik
    Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon

    TARİF
    Yukarıdaki tüm malzemeler derin ve yayvan bir karıştırma kabına boşaltılıp, karıştırılır.
    Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlanır.
    Pişirmeden 25-30 dakika önce bu sosa yatırmanız yeterli olacaktır.
    İster yağda, ister yağsız tavada, fırın ızgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7şer dakika pişirerek servise sunabilirsiniz.
    Pişen hindi eti pembe rengini kaybedip, kahverengi sarı rengi dönüşecektir.
#31.05.2006 00:43 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler SU-PERISI
#09.06.2006 11:10 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 21:20 0 0 0
  • eline emeine saglik
#22.10.2006 19:51 0 0 0
  • paylasim icin tessekürler
#22.12.2006 02:21 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:57 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#25.08.2007 00:07 0 0 0
  • PAYAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER....
#08.07.2008 12:58 0 0 0