Kilis Usulü Kaşık Salatası

Son güncelleme: 01.03.2009 10:20
  • MALZEMELER
    4 büyük domates
    1 büyük baş sogan
    3 adet sivri biber
    1 demet maydanoz
    3 diş sarmısak
    2 yemek kaşığı biber salçası
    3 yemek kaşığı nar ekşisi
    1 kahve fincanı zeytinyağı

    HAZIRLANIŞI
    Soğanı yemeklik doğrar gibi (ama çok daha ince)kıyın. Sivri biberleri 4'e bölün, ince ince kıyın. Maydanozu da kıydıktan sonra sarmısakları dövün. Derin bir salata kabı içerisine doğradığınız soğanları koyup tuzla iyice ovun, içine biberleri ve maydanozu da koyup ovmaya devam edin. (ne kadar ovarsanız o kadar lezzetli olur, tadını salar.) Bu karışımın içine 2 kaşık biber salçasını, dövdüğünüz sarımsağı ve nar ekşisini ilave edin. Domatesleri yemeklikten daha küçük bir şekilde doğrayın, doğradığınız bu domatesleri de karışımla birlikte bir iki kere ovun. Üzerine 1 kahve fincanı zeytin yağını dökün. Eğer gavur dağı yapmak isterseniz bu salatanın üzerine yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz ekleyin.
#07.06.2006 17:26 0 0 0
  • ellerine sağlık, teşekkürler
#08.06.2006 10:21 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#12.06.2006 11:18 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 23:28 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 16:36 0 0 0
  • iste bu .


    salatanin krali dedikleri iste bu...
#28.02.2009 20:18 0 0 0
  • Teşekkürler ellerine sağLık..
#01.03.2009 10:20 0 0 0