İtalyan Dediğin Erkek Adam Olur

Son güncelleme: 20.10.2022 17:14
  • İtalyan dediğin erkek adam olurnoimage

    Angelo (Luke Kirby), televizyonda yazar olmak için çırpınan 20lerinde bir turizmcidir. Nino ise 30larında bir polis. Peki bu iki gencin ortak yönü nedir? Çocukluk arkadaşı olmaları olabilir, aynı eve taşınmak istemeleri de olabilir, gay olmaları da! Angelonun ailesi Maria ve Gino, 1950lerde İtalyadan Amerikaya göç etmiş, filmlerde gördüğümüz tipik İtalyan ailelerindendir, makarna yerler, bağırarak konuşurlar ve bütün aile bir arada olsun isterler. Neyse ki sonunda içleri rahat eder, ayrı bir eve çıkmak isteyen oğullarına Nino da eşlik edecektir. Elbette bu iç huzuru, ikisinin ne denli yakın(!) arkadaş olduklarının ortaya çıkması ile son bulur.

    Mambo Italianonun zamanlaması çok başarılı. Amerikada şu sıralar eşcinsel evlilikler epey gündemde olan bir konu. Tabii filmimiz bu tartışmalara bulaşmak, etliyi sütlüyü kurcalamak gibi bir niyeti olmayan, kendi halinde bir azınlık komedisi, hatta romantik komedi. My Big Fat Grek Wedding ile birden popülerleşen eğlenceli aileler pastasından da bir dilim koparmaya hevesli sanki. Yeni bir şeyler söylediği yok da söylenecekleri söyleyenler o kadar sempatik ki güle oynaya izlemekten kendinizi alamıyorsunuz.

    Angelonun ailesinin gerçeği öğrendikten sonra oğullarını adam etmek için yaptıkları, bu sırada ona destek çıkan kız kardeşi, komediyi asıl sürükleyenler.
    noimage
    Angelo rolündeki Luke Kirby, sevimlilikten ayakta duramıyor. Nino rolündeki Pater Miller ise aman aman bir oyunculuk göstermiyor, lakin öyle güzel bir adam ki iki cinsten de izleyicilere kendini beğendirecek kanımızca. Ama bizim favorimiz, İtalyan mafyasına yakışır baba, Paul Sorvino. Kendisini daha önce hep belalı rollerde izlediğimizden ayrı bir eğlenceli görünüyor gözümüze Gino rolü. Üstelik bu karakterleri sevmek için İtalyan olmanız gerekmiyor, biz bile Angelonun ailesinde kendi ailemizden bir şeyler görüyoruz. Anlaşılan annelik ve babalık, durum ve mekan ne olursa olsun evrensel bazı özellikler gösteriyor.

    Eh, kısacası biz bu filmi sevdik. Tartışmalı konulara kimseyi alındırmayacak mizahla yaklaşan filmi sanırım siz de bizim gibi kıkırdaya kıkırdaya seyredeceksiniz.
#04.08.2004 17:05 1 0 0
  • kacirmamak lazim
#04.08.2004 17:10 0 0 0
  • Güzel bir filme benziyor
#14.09.2004 10:41 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#20.10.2022 17:14 0 0 0