Bırakma Oltaları - Balık Avcılığı

Son güncelleme: 26.02.2011 03:19
  • bırakma oltası nedir - bırakma oltası çeşitleri - su üstü bırakma oltaları - dip bırakma oltaları - ortas su bırakmalarıBırakma oltaları bir kaç başlıkta toparlaya biliriz; su üstü ,orta su ve dip bırakmaları şeklinde bunlarda yer, derinlik ve tutulacak türler içinde alt katagoriler oluştururlar .

    Su üsttü bırakmalarını ele alırsak genellikle şamandıralı ve canlı yemden oluşurlar ,parakede ve tek şamandıralı olarak kullanılır ,parakedelerde derinlik mesafesini köstek boylarında uzatmalar yaparak verebiliriz.

    Tek şamandıralı takımları isteğe göre seyyar yada sabit kullanabiliriz yine isteğe bağlı olarak canlı yada ölü yemler takıla bilir ölü yemleri daha çok dip takımlarında
    kullanılabilir.

    Orta su bırakmalarını su üstünden indirme yada dipten şamandıra ile kaldırma şeklinde uygulayabiliriz ,dipten yapacagımız kaldırma sisteminde ortası delik kurşunlar yardımı ile derinliği tespit ettiğimiz mesafelere misinamızı salmak sureti ile ulaşabilir ve bu ayarları suyun derinliğine göre kıyıdan yapabiliriz .

    Bırakmalarda en fazla başarı sağlanan takım dip bırakmalarıdır ,takım üzerinde istediğiniz gibi oynaya bilirsiniz tek çift yada üç iğneli , iğneleri dipten kaldırmak için mantarlı veya takımen önüne bağlayacağınız bir şamandıra iskandil kurşun ve ikisi arasında kalacak takımda güzel bir dip bırakması olur.

    Dip takımında balık kullanacaksak yem olarak taktığımız balık dip ortamında yaşamayan türlerden olmalıdır yani bir kaya balığı ,hani vs. türlerden kaçınınız bu iş için ideal balıklar kefallerdir ,kefaller büyük balıklar için denizde besin zincirlerinin başını çekerler ,ve oltada çok dayanıklıdırlar çok uzun süre görevlerini yaparlar ,avsız geçen bir günün sonunda eğer hala ölmedilerse salarsanız sevinirler.


    alıntı
#18.02.2011 22:17 0 0 0
  • Ellerine Sağlıklar...canım...Önemli paylaşmaların var....
#26.02.2011 03:19 0 0 0