İslam dininde sabır

Son güncelleme: 20.02.2011 00:26
  • İslam ve sabır - islam dininde sabrın önemi - islam dini ve sabrı anlatmak


    Habbâb (r.a.) şöyle anlatır:

    Bir gün Resulullah Aleyhisselâm'ı Kabe'nin gölgesinde dinlenirken gördük. "Ya Resulullah! Çektiğimiz şu işkencelerden dolayı Allah'a dua etmeyecek misin?" dedik.

    Bunun üzerine hemen doğrulup oturdu, benzi kızarmıştı. Şu cevabı verdi:

    "Sizden önceki ümmetler içinde öyle kimseler vardı ki, inancı sebebiyle yere çukur açılır, sonra bir testere getirilip başının ortasına konur, vücudu ikiye bölünürdü de yine dininden dönmezdi.

    Öyleleri vardır ki, dininden dönmesi için vücudu demir taraklarla taranır, bütün derileri ve etleri kemiklerden ayrılırdı da, bu işkence yine onu dininden döndüremezdi.

    Sabredin! Allah'a yemin ederim ki, O bu dini tamamlayacak, hedefine ulaştıracaktır. Öyle ki San'a'dan Hadramevt(Yemen'de bir bölge)'e gitmek isteyen bir kimse Allah'tan başka hiç kimseden korkmaksızın emniyet içerisinde gidecek, koyunu için sadece kurttan korkacaktır. Fakat siz acele ediyorsunuz!

    "Hatırlayın o zaman ki, biz sizi Firavun hanedanından kurtarmıştık. Onlar size işkencenin en kötüsünü yapıyorlardı; oğullarınızı öldürüp, kadınlarınızı sağ bırakıyorlardı. Bütün bunlarda, Rabbinizden size büyük imtihan vardı." (Araf-141)
#20.02.2011 00:26 0 0 0