Tövbe Ve İstiğfar Duaları

Son güncelleme: 22.02.2011 10:51
  • Tövbe Etmek - Tövbe Duası Nasıl Edilir - İstiğfar Duaları Oku





    TÖVBE VE İSTİĞFAR DUALARI


    Bilinmelidir ki bu bölüm gözetilmesi ve üzerine devam edilmesi gereken konuların en önemlisidir. Bunu geciktir-dim ki, kitabın mağfiret dileği ile son bulması, ömrümüzü kerim olan Allah'ın mağfireti ile tamamlamaya hayırlı bir yorum oîsun. Biz bu mağfireti ve diğer hayır çeşitlerini hem kendim için, hem dostlarım, hem de diğer müslümanlar için istiyorum. Amîn...

    Allah Tealâ şöyle buyurmuştur:

    "Günâhların için mağfiret dile ve sabah akşam Rabbine hamd ederek tesbihde bulun. (Sübhânellâhi ve Bihamdihi, söyle.)"

    Yine Allah Tealâ:

    "Günâhın için ve erkek-kadin mü'minler için mağfiret dile," buyurmuştur.

    "Allah'dan mağfiret dileyiniz. Muhakkak surette Allah'ın mağfireti boldur, merhameti geniştir."

    "Yasaklardan sakınanlar için Rableri yanında (ağaç ve meskenleri) allarından nehirler akan cennetler vardır. Orada devamlı kalacaklardır. Hem de tertemiz zevceler vardır. (En büyük nimet olan) Allah'ın rızası vardır.

    Allah kullarını (her hal ve hareketleri ile) görendir. (Allah'ın azabından korkup) yasaklardan sakınan o mü'minler duâ edip derler: Ey Rabbimiz! Biz iman ettik, bizim günahlarımızı bağışla ve bizi ateş azabından koru. Onlar sabredenler, sadakat gösterenler, Allah'a ibâdet edenler ve seher vakitlerinde mağfiret dileyenlerdir."
    "Sen (ey peygamberim) o inkarcıların içinde iken Allah onlara azâb edecek değildi. Allah'dan mağfiret dilerlerken de Allah onlara azâb edecek değil."

    "O kimseler ki, bir kötülük yaptıkları zaman yahut nefislerine zulmetikleri zaman, hemen Allah'ı anarlar ve günahları için mağfiret dilerler. Allah'dan başka günahları kim bağışlayabilir! Hem de onlar bildikleri halde, yaptıkları günah üzerinde ısrar etmezler."

    "Kim bir kötülük işlerse yahut (Allah'a isyan sureti ile) kendine yazık ederse, sonra da Allah'dan mağfiret dilerse, Allah'ı çok bağışlayıcı, çok merhamet edici bulur."

    Rabbinizden mağfiret isteyin, Sonra O'na tevbe edin

    Allah Tealâ Nuh'dan haber vererek şöyle buyurmuştur:

    "Dedim ki, Rabbinizden mağfiret dileyin; çünkü o çok bağışlayan-dır."

    Allah Tealâ Hud peygamberden haber vererek şöyle buyurmuştur:

    "Ey Kavmim! Rabbinizden mağfiret isteyin sonra O'na tevbe edin." Mağfiret dilemek konusunda âyetler çok olup bilinmektedir. Yazdığımız bir kısım âyetlerle uyarma elde edilmiş olur.

    Mağfiret dileme üzerinde rivayet edilen hadisler çok olduğundan onlara nihayet vermek mümkün olmaz. Fakat ben bunların bir kısmına işaret edeceğim:


    1048- Ebû Hüreyre'den (Radıyallahu Anh) yapılan rivayetde demiştir ki, ben Resûlüllah Saİlallahu Aleyhi ve Sellem'in şöyle dediğini işittim: "Allah'a yemin ederim ki ben, günde yetmiş defadan çok Allah'dan mağ-firet dilerim ve ona tevbe ederim."
#22.02.2011 10:51 0 0 0