5 cay bardagi eritilmis tereyagi
2 paket bugday nisastasi
5 su bardagi toz seker
4 yumurta
10 adet yufka
8 su bardagi sut
2 paket vanilya
3 su bardagi kiyilmis findik ici
1 su bardagi su
Serbet İçin: 5 su bardagi su
Serbet İçin: 5 su bardagi toz seker
Serbet İçin: ½ limon suyu
Hazırlanma Şekli
1) 8 su bardagi sute seker ekleyerek kaynatin. Baska bir kapta bugday nisastasi, yumurta, vanilya ve biraz suyu karistirin. Hazirladiginiz malzemeyi kaynayan sutun uzerine dokerek muhallebi haline gelene kadar karistirin.
2) Bir tepsiniyi yaglayin. Yufkalarin ustlerini yaglayarak 5 kat halinde tepsiye dizin. Dizdiginiz 5 kat yufkanin uzerine hazirladiginiz muhallebiyi dokun.
3) Yufkalarin uzerindeki muhallebiye dovulmus findiklari yayin. Kalan 5 kat yufkayi ustlerini yaglayarak muhallebili yufkalarin uzerine dizin. Serbet malzemelerini karistirarak pisirdikten sonra sogumaya birakin.
4) Hazirladiginiz boregi dilim dilim keserek firinda pisirin. Borek soguduktan sonra sogumus tatli serbetini uzerine ekleyin.