Laz Böregi

Son güncelleme: 25.10.2006 15:24
  • Kullanılacak Malzemeler
    -----------------------------

    5 cay bardagi eritilmis tereyagi
    2 paket bugday nisastasi
    5 su bardagi toz seker
    4 yumurta
    10 adet yufka
    8 su bardagi sut
    2 paket vanilya
    3 su bardagi kiyilmis findik ici
    1 su bardagi su
    Serbet İçin: 5 su bardagi su
    Serbet İçin: 5 su bardagi toz seker
    Serbet İçin: ½ limon suyu



    Hazırlanma Şekli

    1) 8 su bardagi sute seker ekleyerek kaynatin. Baska bir kapta bugday nisastasi, yumurta, vanilya ve biraz suyu karistirin. Hazirladiginiz malzemeyi kaynayan sutun uzerine dokerek muhallebi haline gelene kadar karistirin.
    2) Bir tepsiniyi yaglayin. Yufkalarin ustlerini yaglayarak 5 kat halinde tepsiye dizin. Dizdiginiz 5 kat yufkanin uzerine hazirladiginiz muhallebiyi dokun.
    3) Yufkalarin uzerindeki muhallebiye dovulmus findiklari yayin. Kalan 5 kat yufkayi ustlerini yaglayarak muhallebili yufkalarin uzerine dizin. Serbet malzemelerini karistirarak pisirdikten sonra sogumaya birakin.
    4) Hazirladiginiz boregi dilim dilim keserek firinda pisirin. Borek soguduktan sonra sogumus tatli serbetini uzerine ekleyin.


    afiyet olsun parmaklarınızı yıyeceksınız.....
#22.06.2006 11:50 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#22.06.2006 15:40 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#26.06.2006 18:18 0 0 0
  • tesekkürler ,eline emegine saglik
#16.07.2006 19:39 0 0 0
  • ellerine sağlık
#23.08.2006 23:17 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#22.09.2006 23:42 0 0 0
  • eline emeine saglik...
#20.10.2006 22:04 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • laz böregi cok güzel olur

    ellerine saglik
#25.10.2006 15:24 0 0 0