MALZEMELER :
1 Adet haşlanmış havuç
1 Adet patates
2 Çorba kaşığı bezelye
4-5 Adet mantar
1 Adet soğan
3-4 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı kıyma
1 Adet et suyu tableti
2 Çorba kaşığı tel şehriye
1 Adet yumurta sarısı
1 Adet limonun suyu
1 Çorba kaşığı margarin
Kıyılmış maydanoz
Tuz, kırmızı pulbiber
5 Su bardağı su
Yapilisi.......
o Sogani yemeklik dograyarak, yagi, sarimsagi ve kiymayi da ekleyerek kavurun.
o Haslanmis bezelyeyi, dogranmis patates ve havucu ekleyin.
o Etsuyu tabletini ilave edin.
o 5 Su bardagi suyu ve küçük dogranmis mantarlari koyun.
o Kaynayinca sehriyeyi ilave edin ve kisik ateste 10 dakika pisirin.
o Kiyilmis maydanozu ve tuzu ekleyin.
o Yumurta sarisi ve limon suyunu çirpip, yavas yavas çorbaya ilave edin ve atesten alin.
o Arzuya göre kirmizibiber ile tereyagini kizdirarak çorbanin üzerine gezdirin ve servis yapin.