Uludağ Usulü Ciğer

Son güncelleme: 23.09.2006 00:20
  • MALZEMESİ2 tane kuzu ciğeri
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı un
    1 demet dereotu (incecik kıyılmış)
    1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
    1 çay kaşığı tuz

    TARİF
    Öncelikle, ciğerin zarını çıkartıp, uzun piyaz yani parmak şeklinde doğrayın. Üzerine tuzunu serpip, bir tepsinin üzerinde un ile harmanlayıp karıştırın.
    Öte yandan bir tavaya tereyağını koyup, yağ eriyince unladığınız ciğeri yağda hafifçe, 15 dakika kavurun. Kavrulunca, yağdan el kevgiriyle süzdürerek çıkarın ve üzerine kırmızı toz biber serpip, karıştırın. En üste de dereotunu ince ince doğrayıp, servise sunabilirsiniz.
#27.06.2006 23:24 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.08.2006 22:32 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#23.09.2006 00:20 0 0 0