Cuma Günü ve Şer Güçler

Son güncelleme: 29.03.2011 13:45
  • Cuma Gününün önemi - cumanın fazileti - cumanın hayrı - cuma ibadetleri
    Peygamber Efendimizin (s.a.v) ifade ettiği gibi cuma günü biz müslümanların günüdür. Öyle olmasına rağmen yeryüzünde şer güçlerin, Müslümanlara musallat olduğu günün genellikle hep cuma günü olduğu görülür.

    Şeytanlar ve şer güçler, cuma namazlarını ifsad için her türlü hileye başvurur;

    İnsanların, cumaya gitmemeleri için, çeşitli yolları dener, onlara engel olmaya çalışırlar. Hattâ bazen camiye kadar gitmiş de oturacak bir yer bulamamışsa ona: 'Ben bir daha bu camiye gelmem' dedirtip, camiye, cemaate karşı onda nefret hissi uyarır.
    Bazen de imam, Kur'ân okurken, 'Şunun okuyuşuna bak, bari Kur'ân okumasını bilseydi', hutbede; 'A be birader! Başka bir konu kalmamış mıydı?' şeklinde tenkitler üreterek, camiden çıkıncaya kadar, binbir türlü fitneyle, ellerinden gelen her şeyi yaparlar.. ve kim bilir, daha nicelerini ne akla hayale gelmedik şeylerle iğfal ederler.

    Bu gibi tesbitler diğer günlerde fitne ve fesat olmaz demek doğru olmazCuma gününün ayrı bir hususiyeti vardır. Evet, nasıl Arafat'a çıkılan Arefe günü, haccın yümün ve bereketinin toplandığı gündür; aynen öyle de cuma günü de haftanın günleri içinde bir nokta-yı beyzâdır. Onun lekelenmesiyle diğer günler de o lekeden nasiplerini alırlar.

    Bütün bunlar karşısında insan bir defa la havle vela kuvvete illa billah dese, etrafta fitne ve fesat saçan bu güçler, tepelerine bir balyoz yemiş gibi olur ve kendilerini yerde bulurlar. Ama, şeytan bir taraftan yaptıklarını süslü ve cazip gösterirken, diğer taraftan da bunları gerçekleştirmede çırakları olan insî ve cinnî avenelerini kullanmaktadır. Öyle olunca da insan çok defa aldatıldığının farkına varamamaktadır.
#29.03.2011 13:01 0 0 0
  • la havle vela kuvvete illa billah
    Peygamber Efendimizin tavsiyelerindir , Allah razı olsun canım.
#29.03.2011 13:11 0 0 0
  • Allah razı olsun canım
#29.03.2011 13:22 0 0 0
  • tesekkürler
#29.03.2011 13:45 0 0 0