Fırında Sebze Kızartma

Son güncelleme: 31.05.2009 00:33
  • Malzemeler:

    - 1/2 su bardağı galeta unu
    - 1 yemek kaşığı rende parmesan peyniri
    - 2 su bardağı dilimlenmiş sebze (soğan, kabak, tatlı kırmızı biber, mevsimi ise karnıbahar çiçekleri, vb.)
    - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    - Tuz, pul biber
    - Alüminyum folyo


    Yapılışı:

    - Fırını 225 derecede ısıtmaya başlayın.
    - Bir kasede galeta unu, parmesan, tuz ve pul biberi harmanlayın.
    - Başka bir kapta dilimlenmiş sebzelerin üzerine zeytinyağını gezdirip sebzelerin yağla iyice kaplanmasını sağlayın.
    - Galeta unlu karışımı sebzelerin üzerine döküp elinizle her taraflarını galeta ununa bulayın.
    - fırın tepsisine alüminyum folyoyu serip sebzeleri üst üste gelmeyecek şekilde dizin. 10 dakika ısınmış fırında kızartın.
#03.07.2006 22:45 0 0 0
  • denemek lazim guzele benziyor

    paylasim icin tessekurler
#04.07.2006 23:20 0 0 0
  • çok pratik,az kalorili ve güzel bir tarif teşekkürler superisi
#05.07.2006 14:37 0 0 0
  • eline emegine saglik...
#21.09.2006 10:52 0 0 0
#31.05.2009 00:33 0 0 0