BAKLA EZMESi

Son güncelleme: 23.09.2006 00:17
  • ½ bakla (kuru) 1 fincan tahin 6-7 diş sarımsak 1 limon Kimyon, toz biber, zeytinyağı, maydanoz

    YAPILIŞI

    Akşamdan ıslatılan baklanın dış kabuğu ayıklanarak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen baklalar bir kapta iyice ezilir, içine dövülmüş sarımsak, tahin, limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Bu karışım kenarlı bir servis tabağına konulup üzerine bol kimyon, biber, zeytinyağı gezdirilerek maydanozla süslenir.
#07.07.2006 07:59 0 0 0
  • emeginize saglık
#10.07.2006 17:48 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.08.2006 22:44 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#23.09.2006 00:17 0 0 0