Arnavut Böreği - Bursa

Son güncelleme: 16.04.2011 14:04
  • Arnavut Böreği - Nihal Hanım'ın Mutfağı: Bursa

    noimage


    Malzemeler:
    1kg pırasa
    1kg un
    Sıvıyağ
    1yemek kaşığı margarin
    Yarım yemek kaşığı salça
    Alabildiğine su
    Tuz

    Yapılışı:
    Pırasalar soyulup yıkanıp ince ince doğranır. Tencereye alınıp sıvıyağ eklenir ve kısık ateşte kavrulur, az sonra salçası eklenir. 1kg un elenip geniş bir kaseye alınır. Üzerine tuz eklenir, ortasına çukur açılıp elimizin dayanabileceği sıcaklıkta alabildiğince su eklenir ve yoğrulmaya başlanır. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Kavrulan pırasalar kenara alınıp soğumaya bırakılır. Hamur da 5dk kadar dinlenmeye bırakılır. Yarım paket margarin, 1 kaşık tereyağı, biraz sıvıyağ birlikte eritilir. Eritilen yağ ile tepsi yağlanır. Dinlenen hamurun yarısını bezeler haline getirip, unlayıp oklavayla açılır. Küçük boyda açılan hamurların her biri eritilen yağ ile yağlanır ve üst üste konulur. Her katı ekledikçe elle büyütülür. Hamurun bir kısmı tepsinin alt katına konur, araya hazırlanan pırasa yayılır, kalan hamurla kapatılır. Malzemelerin dışarı çıkmaması için kenarları ince ince kıvrılır. Kalan yağ üzerine dökülüp yayılır. 200 derece fırında 40-45dk pişirilir.
#16.04.2011 13:59 0 0 0
  • Ellerine sağlık TÜRKNİL
#16.04.2011 14:04 0 0 0