Sütlaç - Trabzon

Son güncelleme: 22.04.2011 17:53
  • Sütlaç - Trabzon

    noimage


    Malzemeler:
    1 litre süt
    1 çay bardağı pirinç
    6 çorba kaşığı toz şeker

    Yapılışı:
    Yarım çay bardağı pirincin beyaz suyu gitmesi için sudan geçirilerek yıkanır. Yarım çay bardağı pirinç küçük bir tencereye konulur, orta ocak ateşte 1 su bardağı su ile haşlanır. Ortalama 5-6 dakika pişmesi gerekir. Haşlanan pirinçleri orta boy tencereye alarak üzerine 1 litre sütü yavaşça ve karıştırarak orta ocak ateşte koyulaştırılır. Koyulaşan sütlacın 6 çorba kaşığı toz şekeri konarak karıştırılmaya devam edilir. Eğer sütlacın baygın olmamasını istiyorsak yarım çay kaşığı tuz atılır. Sütlaç katılaşınca orta ocak ateşten alınır. Kâselere doldurularak soğuması beklenir. 4-6 kişilik servis edilir. Ortalama pişme süresi 20 dakikadır.
#20.04.2011 18:36 0 0 0
  • ellerine sağlık
#22.04.2011 17:53 0 0 0