KAYMAKLI KÜNEFE

Son güncelleme: 29.09.2006 00:54
  • 1 kg künefe 800 gr kaymak 300 gr tereyağı Şurubu: 1 kg toz şeker 1 kaşık limon suyu 3 bardak su

    YAPILIŞI

    50 cm. çapında ince kenarlı bir tepside ortası açılıp tereyağı konulur. Hafif ateşte, yağ künefeye yedirilerek elle iyice kırılır. Ateşten indirilen künefe ikiye ayrılır. Yağlanmış tepsiye, künefenin yarısı, yarım cm kalınlığında sıkıca bastırılarak yerleştirilir. İnce ateşte çevire çevire altı pembeleşinceye kadar kızartılır. Üstüne kaymak döşenerek (kenarlara taşmamalı) bir tarafa bırakılır. Diğer yarı; başka bir tepsiye basılarak altı kızartılır ve üçüncü bir tepsiye çevrilerek, pişmemiş tarafı kaymağın yüzüne kızarmış tarafı da en üste gelecek şekilde kaymaklı tepsinin üstüne aktarılır. Hazırlanan şurup ılıtılarak sıcak künefenin üstüne dökülür. 8 cmlik kareler şeklinde kesilerek ılık servis yapılır.
#11.07.2006 07:36 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım
#12.07.2006 00:43 0 0 0
  • Tesekkurler paylasım ıcın arkadasım okurken doydum valla cok bellı edıyor lezzetlı oldugunu hemen yaptırcam yazdım tarıfını
#13.07.2006 13:34 0 0 0
  • Tariflerin için tesekkürler
    Paylasimin için ELLERINE SAGOLSUN SONSUZ

    görüntü HARIKA OLACA K
    yeniden
    üsta
#16.07.2006 18:37 0 0 0
  • Ellerıne Saglık
#19.07.2006 17:21 0 0 0
  • eline emeine saglik...
#21.09.2006 09:42 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#29.09.2006 00:54 0 0 0