Tavuklu Karnıyarık

Son güncelleme: 29.04.2011 18:00
  • Tavuklu Karnıyarık Tarifi - Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır - Tavuklu Karnıyarık Malzemeleri


    Malzemeler
    3 adet bostan patlıcanı
    250 gr. kemiksiz tavuk göğüs eti
    1 orta boy soğan
    Tuz
    3 çorba kaşığı margarin
    Taze çekilmiş karabiber
    1 çorba kaşığı un
    2/3 su bardağı süt
    Ayçiçek yağı
    Rendelenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı
    Hazırlık: Patlıcanları saplarını üstlerinde bırakıp, yapraklarını alın. Alacalı biçimde soyun ve ortadan ikiye bölün. Her bir yarığın içini kayık şeklinde oyarak çıkartın. Tavuk filetolarını kibrit çöpünden biraz daha kalın doğrayın. Margarinin 2 çorba kaşığını bir tavada eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edin. Soğanlar hafif pembeleşince, tavuk etlerini, tuz ve karabiberi de katıp, 2-3 dakika sote edin. Ana Yemek: Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde patlıcanları ayıklayın. Tavuk etlerini doğrayın. Soğanı ve tavukları kızgın margarinde 2-3 dakika kavurun. Ateşten alıp, bir kenarda sıcak tutun. Bu arada kalan margarini bir tencerede eritin. Yağ eriyince unu ilave edip, un kokusu gidinceye kadar kavurun. Azar azar sütü ekleyerek, tavadaki karışıma yedirin. Fırınınızı 170 dereceye getirip, ısıtın. Bir fritözde ya da kızartma tenceresinde ayçiçek yağını kızdırın. Patlıcanları kızgın yağa atıp, hafifçe renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran patlıcanları süzdürerek yağdan alın. Bir fırın kabına dizin. İçlerine tavuklu harcı koyun, üzerilerine beyaz sosunu gezdirin. En son olarak da rendelenmiş kaşar peynirini serperek önceden ısıtılmış fırına sürün. Üstleri iyice kızarıp, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
#29.04.2011 18:00 0 0 0