Bin Ladin'in Fotoğrafı Gerçek Değil

Son güncelleme: 03.05.2011 12:16
  • Usama Bin Ladin Resimleri - Bin Ladin'in Cesedi Gerçek Mi - Dağıtılan Cesed Görüntüleri Gerçek mi - Usama Bin Ladin'in Cesedi Denize Mi Gömüldü - Usame Bin Ladin Hakkında
    Usame bin Ladin'in cesedine ait olarak gösterilen kısmen parçalanmış yüz fotoğrafını yayımlayan Pakistan televizyonları, bunun gerçek olmadığını bildirerek yayından kaldırdılar

    noimage
    Pakistan'da birçok televizyon kanalı, fotoğrafı bu sabaha karşı öldürülen El Kaide liderine ait olduğunu teyit edemeyeceklerini açıklayarak yayımlamıştı.

    Geo TV'nin İslamabad Temsilcisi Rana Cevad, "Bu doğru fotoğraf değil. Daha önce 2009'da internette dolaşıyordu. Bunu yayımlarken şu anda gerçek olup olmadığını teyit edemeyeceğimizi belirtmiştik, daha sonra doğruladık ve yayından kaldırdık" dedi.

    Diğer kanallar da fotoğrafı ekranlardan kaldırdı.

    Fransız AFP ajansının fotoğraf servisi müdürü Mladen Antonov, fotoğrafı özel bir yazılımla tarayarak, Bin Ladin'in eski bir fotoğrafının üzerinde oynandığını tespit ettiklerini belirterek, "Sakal flu, montaj olduğu açıkça görünüyor" dedi.
    Amerikan MSNBC kanalı da görüntünün üzerinde oynandığı uyarısında bulundu.
    noimage
    "Bin Ladin'i Denize Gömdük"

    Amerikan AP haber ajansına göre, ABD'li bir yetkili, askeri operasyonla öldürülen Usama Bin Ladin'i "denize gömdük" dedi.

    Ajans haberini, üst düzey yetkililerin Bin Ladin'in cenazesinin İslami kurallara ve geleneklere göre uygulanacağını bildirdiğini anımsatarak, bu İslami kurallara göre de cenazenin 24 saat içinde defnedilmesi gerektiği yorumuyla duyurdu.
    HALA FBI'IN ARANANLAR LİSTESİNİN BAŞINDA

    ABD'nin dün Pakistan'da öldürdüğü El Kaide lideri Usame bin Ladin, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) en çok arananlar listesinin birinci sırasındaki yerini koruyor.

    FBI'ın resmi sitesinde Bin Ladin'in fotoğrafı hala birinci sırada dururken, sitede solak olduğu ve bastonu bulunduğu belirtilen Bin Ladin'le ilgili olarak "ABD dışındaki Amerikan vatandaşlarını öldürmek, ABD dışındaki Amerikan vatandaşlarını öldürmek için komplo yapmak ve bir federal tesise can kaybıyla sonuçlanan saldırı düzenlemek" suçlamaları yer alıyor.

    Ödül bölümünde de Adalet Programı Ödülleri ve ABD Dışişleri Bakanlığının, Bin Ladin'in yakalanması ya da yargılanmasını doğrudan sağlayacak bilgi için 25 milyon dolara kadar ödül verileceği belirtiliyor. Buna ilaveten Havayolu Pilotları Birliği ve Hava Ulaştırma Birliğinin, Bin Ladin için 2 milyon dolar ödül vaat ettiği ifade ediliyor.

    FBI'ın sitesinde, Usame Bin Ladin'in 7 Ağustos 1997'de Tanzanya'nın başkenti Darüsselam ve Kenya'nın başkenti Nairobi'deki büyükelçiliklerine düzenlenen, 200'den fazla kişinin öldüğü saldırılardan arandığı, ayrıca El Kaide liderinin tüm dünyadaki diğer terör saldırılarının zanlısı olarak arandığı kaydediliyor.

    El Kaide'nin Bin Ladin'in yerine geçebileceği belirtilen iki numaralı ismi Eymen El Zevahiri ise listede dördüncü sırada bulunuyor. El Zevahiri için de 25 milyon dolara kadar ödül vaat ediliyor.

    kaynak
#02.05.2011 14:10 0 0 0
  • Amerika ki öldürecek denize atacak gülerim buna.Kare kare yayınlanırdı adamın bir ölü resmi bile yok.Vah Ladin bir resmi bile çok görmüşler sana.Cesedin yakışıklımıydı acaba oda ayrı mevzu.:D
    ABD yine küçük oyunlar peşinde sizi gidi sizi yaramazlık yapmadan duramıyorsun değilmi kalleş ülke
#03.05.2011 12:16 0 0 0