Ev Baklavası

Son güncelleme: 18.05.2011 20:23
  • Baklava Nasıl Yapılır - Evde Baklava Nasıl Yapılır - Baklava Tarifi
    noimage
    Malzemeler

    1 kg baklavalık un
    4 adet yumurta
    400 gram margarin (eritilmiş)
    1 adet limonun suyu
    3 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    Bir buçuk kg tozşeker
    5 su bardağı su
    Bir tutam tuz

    Yapılışı
    Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için, şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatın. Şerbeti ocaktan alırken limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Diğer yanda un, yumurta, 1 su bardağı su ve bir tutam tuzu yoğurarak hamur yapıp çok ince 12 adet yufka açın. Yağlanmış bir tepsiye, 6 adet yufkayı aralarına eritilmiş margarin sürerek, üsüste dizin. Üzerine çekilmiş cevizi ilave edin. Daha önce yapmış olduğumuz işlemi diğer altı yufkaya da uygulayıp, en üste kalan eritilmiş yağı dökün. Baklavayı önce diklemesine, daha sonra çapraz keserek 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine şerbeti gezdirin. Baklava, şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.

    Erhan Üçüncüoğlu
#18.05.2011 19:31 0 0 0
  • emeğine sağlık ablam
#18.05.2011 20:02 0 0 0
  • Tabakta duruşu bile
    iştah açıcı..
    Ellerin dert görmesin,
    teşekkürler gülüm...
    noimage
#18.05.2011 20:23 0 0 0