ÇİN MALI LENS, GÖZÜ KÖR EDİYOR

Son güncelleme: 02.08.2006 15:05
  • Çin, şimdi de göz sağlığını tehdit eden ve körlüğe kadar uzanan bir taklit lenslerle gündeme geldi. Uzmanlar, gençler arasında kullanımı hızla artan lenslerin hekim kontrolünde alınması gerektiği konusunda uyarıyor.

    Çin, şimdi de göz sağlığını tehdit eden ve körlüğe kadar uzanan bir taklit lenslerle gündeme geldi. Uzmanlar, gençler arasında kullanımı hızla artan lenslerin hekim kontrolünde alınması gerektiği konusunda uyarıyor.

    Sağlık ve estetik amaçlı kullanılan lenslerin gençler arasında hızla yaygınlaşmasının ardından beraberinde büyük bir tehlikenin de geldiğine dikkat çeken Göz Doktoru Hüseyin Mirkelam, "Çin malı taklit lensler gözler için büyük tehlike oluşturuyor" dedi.

    Gençler arasında kullanımı hızla artan lenslerin hekim kontrolünde alınması gerektiğini ifade eden Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi Baş Hekimi Dr Hüseyin Mirkelam, "Lens kullanımı kesinlikle uzman hekimlerin kontrolünde kullanılmalı ve lens satmaya yetkili kuruluşlardan alınmalıdır. Son zamanlarda ülkemize değişik yollarla giren ve bir çok markanın taklid ürünü olarak piyasaya sürülen lensler göz sağlığı için büyük tehlike saçmaktadır. Cami önlerinde işporta tezgahlarında bile satılan bu Çin malı lensler gerek göz için gerek göz sağlığı için büyük tehlike olmaktan öteye gitmemektedir. Lens kullanıcıları ucuz ve kalitesiz bu Çin malı lenslerle kendi göz sağlıklarını tehlikeye atmaktadırlar" diye konuştu.
    Kentin değişik noktalarında işporta tezgahlarına kadar düşen Çin malı lenslerin kör eden bir tehlike olarak değerlendirilmesine ragmen kullanıcılar tarafından ucuz olması nedeniyle alınan lenslerin retina tabakası üzerinde önemli tahribatlar yaptığını işaret eden Mirkelam, bulanık görme ve net görmeme gibi rahatsızlıkların belirlenmesinde önemli etken olduğu ifade etti.

    Lens kullanıcılarını önemli uyarılarda bulunan Mirkelam, "Göz sağlığınıza dikkat etmek ve gözünüzü bu tür tehlikelerden korumak zorundasınız. Kullanacağınız lenslerin uzman hekimler kontrolünde verilmesi sağlığınız için önemli. Bilmediğiniz kuruluşlardan ve özellikle işportacı tezgahlarından lens almayın" şekilnde konuştu.
#01.08.2006 23:53 0 0 0
  • ucuz etin yahnisi yenmez
#02.08.2006 07:59 0 0 0
  • cin mallarındaki kalite belli buda aynen öyle.paylaşımların için teşekkürler
#02.08.2006 14:56 0 0 0
  • ufff beee bu çekik gözlü ufaklıklarda fazla olmaya başladılar yanii ,

    tabii en büyük suçta en önemli organlarımızdan biri olan gözlerimize işportadan lens alıp takma cehaletini gösteren insanlarsda
#02.08.2006 15:04 0 0 0
  • çinliler her yanımızı sardı ve kalitesiz ürünleriyle almayalım şunları arkadaşlar
#02.08.2006 15:05 0 0 0