ekran donma-hd yi formatlayamiyorum

Son güncelleme: 13.09.2006 20:04
  • slm.Dostlar.

    Benim oglanin PC de bir hata olustu.XP-pro(deutch)(dell precision 380)

    pc aciliyor ve ekranda sadece desktop resmi cikip hareketsiz kaliyor.Sadece mausu hareket ettirmek mümkün.

    Formatlamayi denedim ama bir türlü olmadi.XP cd sini takinca,tekrar kurumda sadece
    eskisini onarim gibi bir sey yapiyor.Islem bitince tekrardan eski durumuna dönüyor.daha önceden bir kac kez kendi pc me format atmistimne yaptiysam bir türlü hatayi gideremedim.hd yi diger pc de formatlayim dedim ama sata hd oldugu icin uyumsuz.

    F8 le onarimi denedim olmadi.
    PC den hic anlamam aslinda,affiniza siginaraktan yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkürler dostlar.
#10.08.2006 13:46 0 0 0
  • A.s abi valla nasıl anlatsam sımdı bılmıyorum ama bence explorer.exe n vırusten dolayı bozulmus olabılır CTRL+ALT DEL tusuna basıp işlemler kısmından resimde ki gibi

    noimage

    yap ve sonra

    noimage

    tıkla

    noimage

    tamam a bas bırkac sn sonra ekran goruntun gelıcektır....gelmezse onemlı yedeklerın yoksa tum dıske fdısk atıp yenıden farklı bır xp cd ile kurulum yapmanı onerırım....
#10.08.2006 21:38 0 0 0
  • slm.Tesekkürler dostum,

    Sorun pc acilip ekrana gectikten sonra tastetur da hic bir sekilde calismiyor.Sadece maus hareketleri var.oglan kac gündür basimin etini yiyor,bir türlü cözüme ulasamadim.
#10.08.2006 22:44 0 0 0
  • slm.Bu bir sitemdir.

    13 yasindaki oglumun pc sinde olan bir sorunu sizlere sunmustum.Ama sadece bir yardimsever dostumuzdan yardim geldi,Allah senden razi olsun kardesim.
    Allaha sükürki sorunu azim ve sabirla cözdüm.(senin gösterdigin yol ise yaramadi.)

    Kendi bilgisayarim olsa umrumdada olmazdi.Ama 13 yasindaki bir cocugun hevesini merakini bilirsiniz, hepiniz o yastaydiniz.Sizden 13 yasindaki bir cocuk yardim istedi aslinda,ama maasallah ilgiye bakin,helal olsun tenezzül bile etmediniz.aciz caresiz bir insana yardim etmek insanlik görevidir.söylüycek söz bulamiyorum...

    Bir hayir duasi binlerce belayi def edermis.o hayir duasini sadece bu forumdan bir kisi aldi.Allah senden Tekrardan razi olsun kardesim.Emegine yüregine saglik.
#12.08.2006 06:48 0 0 0
  • sorunun olduğu sisteme ikincil bir sabit disk bağlayın ikincil bağlanan yeni diske yeni bir xp yükleyin (yada açılabilir bir xp / linux ) ile datalarınıza ulaşıp yedekleyin

    ardından ikincil diski çıkartıp fdisk yada herhangi bir bölümleme yazılımı ile sabit diskinizi yeniden kurulabilir hale getirin devamında yeni bir xp kurulabilir...


    probleminiz sisteminizde bağlı bulunan herhangi bir aygıttanda kaynaklanabiliyor olabilir...olasılık olarak ekran kartı yada sabit disk üzerinde oluşmuş bozuk alanlar

    bu sebeble kurulum esnasında farklı bir ekran kartı kullanabilirsiniz
    sabit disk bölümlemede hata veriyorsa üretici firmanın sitesinde support başlığı altında bulunan disk bölümleme yazılımlarıyla sabit diskinize zero fill drive yapmalısınız..


    saygılarımla
#12.08.2006 10:14 0 0 0
  • slm.Tesekkürler dostlar.

    Sorunu bende tam anlamadim ama Allahin izniyle cözdüm.

    -XP-pro cd sini bir kac kez yeniden yükledim.ama bir türlü format yolunu göstermedi.Format atma imkanim olmadi.Yüklemeyi yaptim.bir kac kez.islem sona erdiginde yine ayni eski durumuna döndü.

    bir gün tekrar yüklemeyi denedim,islem cok uzun sürüyordu 2 saat kadar bekledim baktim ilerlemiyor.Yariya kadar gelmistiki yarida kestim.birden eski sistemini tekrar loadladi.Ve ekran görüntüsü normale döndü.Hersey eskisi gibi oldu??.Allaha sükür.

    Hatanin olusmasida: vürüs programlarini kapatmis benim ufaklik.Bir kac gün inte bu sekilde girmis ve sonuc belli, kendi PC si diye fazla kontrol edemiyorumda neyse sorun halloldu ve ufakligada iyi bir ders oldu.Banada bir kac gün uyku uyutmadi.

    ilgi gösteren dostlardan Allah razi olsun.
#16.08.2006 16:45 0 0 0
  • XP cd'siyle format atamazsınız zaten.
    Format atmak için size bootable olarak yani dosta komut girebileceğiniz adresleri gösteren bir cd lazım bununda en kolay yolu 98 cd'sidir.
    98 cd'sini takın önce 2 daha sonra yine 2 ye basın size siyah bir ekranda
    a:\> bu şekilde bir yazı çıkacak oradan; sırasıyla
    cdniz hangi sürücüdeyse bende E: mesela
    e: yazıp enter
    E:\>cd win98 yazıp enter
    E:\>WIN98\format c:/q [ G değil Q quick'in q su :) ]
    yazıp entera bastığınızda bu işleme devam etmek için sizden onay tuşuna basmanızı ister
    türkçe ise işlerim sisteminiz EVET için E ye basıp enter
    ingilizce ise YES için Y basıp enter
    daha sonra hızlı bir biçimde format tamamlanır daha sonra 98 cd'sini çıkartıp cp cd'nizi takarak işletim sisteminizi yeniden kurabilirsiniz.
#18.08.2006 12:56 0 0 0
  • kardeş bi de ramlerini kontrol et aynı hata bende de olmuştu ram den di
#13.09.2006 20:04 0 0 0