Emperyalist Küreselleşme ve Dünya Devrimi Değişen Ne - Hasan Ozan

Son güncelleme: 04.07.2011 21:24
  • Emperyalist Küreselleşme ve Dünya Devrimi Değişen Ne Özet - Hasan Ozan Kitapları - Hasan Ozan Kitap Tanıtım - Emperyalist Küreselleşme ve Dünya Devrimi Değişen Ne Kitap Fiyatı - Emperyalist Küreselleşme ve Dünya Devrimi Değişen Ne Ön Okuma



    Kitap Özet

    Son çeyrek yy.'da, özellikle de 1989-91 sürecinde, SSCB'nin ve 'Doğu Bloku'nun çözülerek dağılışıyla birlikte 'küreselleşme' propangadansı yerküremizi bir baştan bir başa istila etti. Bu sureç, neo-liberal emperyalist propaganda ile 'postmodern' ve 'postMarksist' propagandanın bütünleşik bir ideolojik saldırı dalgası biçiminde sökün etti.

    Kuşkusuz ki, bu saldırının merkezinde, Marksizm-Leninizm bulunmaktaydı. Merkezinde uluslararası tekellerin kuruluşların durduğu emperyalist kapitalizmde ortaya çıkan çok önemli gelişmeler ; 1980'lerin ortalarında açık hale gelen küresel ölçekte dünya devrim dalgasının geri çekilişi ; sözde sosyalist sistem ''tek bir kurşun atmaksızın'' çözülerek dağılışı ; uluslararası sermayenin Marksizm Leninizm'e, dünya devrimine, sosyalizme, proletarya ve halklara karşı dolugizgin saldırılarını yoğunlaştırması için elverişli koşulları sundu.

    Bu kitap bütün bu süreçler ve iddialar ezerinde kapsamlı bir tartışma yapıyor, devrim ve sosyalizm iddiasının geçerliliğini kanıtlıyor ve kavgasını yürütüyor DEĞİŞEN NE ?
    Kitap Ön Yüzü

    noimage

    Kitap Künyesi
    Emperyalist Küreselleşme ve Dünya Devrimi Değişen Ne - Hasan Ozan

    Akademi Yayın

    » Araştırma
    » İnceleme

    Fiyatı : 30,00 TL

    Temmuz 2011,
    654 sayfa,
    ISBN: 9786056142567

#04.07.2011 21:24 0 0 0