İmam Bayıldı Tarifi - İmam Bayıldı Nasıl Yapılır - İmam Bayıldı Malzemeleri
İmam Bayıldı Yemeği için Malzeme Listesi
10 adet patlıcan
500 gram (Yarım Kilo) domates
500 gram (Yarım Kilo) soğan
Yarım litre zeytinyağı
İki diş sarımsak
Bir demet maydanoz
25 gr. şeker
Tuz.
İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?
Patlıcanların iki başı kesilir. Kenarlarında ikişer san timetre kabuk bileziği bırakılarak ortası soyulur. Soyulan kısım dörde kesilir. Bolca tuzlanarak yarım saat kadar bek letilir. Yıkanır. Kızdırılmış yağda kızartılır. Tepsiye dizilir. Soğan ayrı bir kaba doğranır. Kalan zeytinyağı hafifçe kav rulur. Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranır. Do mates, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilâve edilir. Pa lıcanların kesilmiş kısımlarına doldurulur. Tuz, şeker, yarım limon sıkılır. Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edilir. Bir - iki kepçe suya kalıncaya kadar pişirilir.