Yeşil Soslu Tavukgöğsü

Son güncelleme: 22.09.2006 23:09
  • Malzeme

    1 çorba kaşığı limon suyu
    1 demet maydanoz
    2 diş sarmısak
    2 küçük soğan
    2 sardalya filetosu (salamura)
    20 g tereyağı
    4 çorba kaşığı un
    4 tavukgöğsü filetosu
    5 çorba kaşığı zeytinyağı
    50 g kapari
    karabiber
    tuz

    YapılışıFiletoları iyice yıkayın, kurulayın, una bulayın. Fazla unu silkin.
    Yağı kızdırın. Filetoların her iki tarafını 3-5 dakika orta harlı ateşte kızartın. Tavadan çıkarıp alüminyum folyoya alın.Maydanozları yıkayın, kurulayın. Saplarını atın. Sardalyaları bol suda yıkayın.
    Sarmısak ve soğanı ayıklayın.
    Maydanoz, sarmısak, soğan, zeytinyağı ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirin. Limon suyu, tuz ve biberi ekleyin. Filetoları folyodan çıkarıp ince ince dilimleyin. Üstüne yeşil sosu gezdirin.
    İsterseniz kapari, haşlanmış taze fasulye ve ekmekle birlikte sunabilirsiniz.


#02.09.2006 12:35 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#03.09.2006 20:09 0 0 0
  • tarif icin saol.. ellere saglik
#22.09.2006 23:09 0 0 0