1 çorba kaşığı limon suyu
1 demet maydanoz
2 diş sarmısak
2 küçük soğan
2 sardalya filetosu (salamura)
20 g tereyağı
4 çorba kaşığı un
4 tavukgöğsü filetosu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
50 g kapari
karabiber
tuz
YapılışıFiletoları iyice yıkayın, kurulayın, una bulayın. Fazla unu silkin.
Yağı kızdırın. Filetoların her iki tarafını 3-5 dakika orta harlı ateşte kızartın. Tavadan çıkarıp alüminyum folyoya alın.Maydanozları yıkayın, kurulayın. Saplarını atın. Sardalyaları bol suda yıkayın.
Sarmısak ve soğanı ayıklayın.
Maydanoz, sarmısak, soğan, zeytinyağı ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirin. Limon suyu, tuz ve biberi ekleyin. Filetoları folyodan çıkarıp ince ince dilimleyin. Üstüne yeşil sosu gezdirin.
İsterseniz kapari, haşlanmış taze fasulye ve ekmekle birlikte sunabilirsiniz.