Omlet Tarifleri - Dünya Mutfağı Omeletleri - Değişik Omlet Tarifleri
30 gr. dana jambon (ince şeritler halinde kesilmiş)
30 gr. dana jambon (ince şeritler halinde kesilmiş)
4 adet büyük boy patates
¼ fincan bezelye
3 adet yumurta (çırpılmış)
½ fincan kuşkonmaz (dilimlenmiş)
2 çay kaşığı sıvı yağ
¼ çay kaşığı baharat
¼ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
teflon tavaya 1 kaşık sıvı yağ koyun. Soğan ve jambonları 3-4 dk. kavurun. Tavadan bir tabağa alın.Aynı tavaya 1 kaşık yağ daha koyun. Patatesleri, baharat, tuz ve karabiberi ekleyin. Çevirerek rengi değişene kadar pişirin.
Patates, pişirdiğiniz soğan ve jambon karışımı, bezelye, kuşkonmaz ve çırğılmış yumurtayı geniş bir kapta karıştırın.
Yağlanmış geniş bir teflon tavaya karışımı dökün. Çevirerek pişirin. Servis tabağına alarak sıcak servis yapın.