Alexa

Son güncelleme: 31.10.2022 16:05
  • SEO araçları sunan ve bunun yanında web ölçümleme hizmeti sağlayan Alexa, internet üzerindeki eksikliklerin belirlenmesinde rol oynar. Bunun yanı sıra siteleri farklı kriterlere göre sıralayan ölçüm uygulaması, anlık durumu takip etme şansı da yaratır. Tabi bunun için internet sitelerinin belirli bir süre boyunca aktif olmaları gerekir.

    İnternet sitesinin bulunduğu ülkede ve dünyada nasıl bir sıraya sahip olduğunu görmek, Alexa ile mümkün oluyor. Ayrıca Alexa, SEO araçları ile eksiklikleri görmek ve gidermek, daha başarılı sonuçlara ulaşmayı da destekliyor.
    Alexa Site Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır?

    Doğrudan platforma site eklenmez. Bu işi otomatik bir şekilde gerçekleştiren servis, kullanıcılardan gelen verilere göre siteyi analizlere dahil eder. Tabi internet sitesinin açıldığı ilk gün Alexa’da gözükmesini beklemek yanlış olacaktır. Site bir süre boyunca hit almalıdır ki Alexa da veri elde edebilsin.
    Alexa Verileri Nereden Alır?

    Alexa’nın işleyişi sanılanın aksine biraz karmaşıktır. İnternet sitesi ile ilgili veriler, o siteyi ziyaret eden kullanıcıların hareketlerine göre oluşturuluyor. Bunun için de siteyi ziyaret edenlerin Alexa Toolbar eklentisini kullanmaları önemli hale gelir.

    İnternet tarayıcısına dahil edilen eklenti ile verileri toplayan Alexa, sistem içerisinde analiz yaparak ekrana sağlıklı sonuçlar getirir. Kişinin arama motoru üzerinden mi, yoksa direkt olarak mı siteye girdiği dahi önemli hale geliyor. Bu tarz verileri işleyen Alexa altyapısı, sıralama oluşturuyor.
    Alexa Toolbar Nasıl İndirilir?

    Toolbar eklentisini herkesin kullanımına sunan Alexa, bu sayede hem verileri anlık olarak takip etme şansı oluşturuyor hem de daha fazla veriye erişme şansı elde ediyor.
    İnternet Sitesi Sahipleri İçin Alexa Neden Önemli Bir Eklentidir?

    Son kullanıcı açısından önemli gibi gözükmeyen Alexa, esas işini site sahipleri için yapıyor. Sıralamayı görüntülemek ve SEO araçlarını kullanmak, web sitesi sahipleri adına daha fazla başarı elde etmek potansiyeli oluşturur. Tabi bunun için sadece Alexa verilerine bakılması yetersizdir.

    Bunun yanı sıra analizlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi ve arama motoru optimizasyonu açısından eksikliklerin belirlenmesi son derece önemlidir. Tabi sitenin içerik kalitesi ve kullanıcı kitlesi de yine başarıda anahtar görevi üstleniyor.
    Alexa Ve SEO Arasında Önemli Bir İlişki Var Mı?

    Aslında bu sorunun cevabı hem evet hem de hayırdır. Şöyle ki, Alexa’da yüksek sıralamaya sahip bir site, SEO açısından kötü bir performansa sahip olabilir. Fakat Alexa değeri yüksek bir sayfa, bir o kadar hit alıyor demektir. Nitekim SEO açısından hitin önemi son derece fazladır.
    Alexa Sıralamanızı Nasıl Görürsünüz?

    Firmanızın Alexa sıralamasını görmek için arama kutusuna web sitenizin adını yazmanız yeterlidir. Sonrasında sitenize ait istatistikleri görebiliyorsunuz. Eğer siteniz düşük ziyaretçi sayısına sahip ise sonuçlarda tatmin edici bir cevap göremeyebilirsiniz.

    Alexa hem dünya genelinde hem de sitenin olduğu ülkedeki sıralaması yanı sıra tarih bazlı trafik istatistiklerini de verir. Alexa da istatistiklerde gösterilen sıralamadaki sayının küçülmesi, sitenizin olumlu puan aldığı anlamındadır.
    Alexa Değeri Nasıl Yükseltilir?

    Sitenizin Alexa değerini yükseltmek istiyorsanız daha fazla ziyaretçi çekmeye özen göstermeniz gerekiyor. Site ne kadar çok hit çekerse Alexa’da daha yüksek sıralamalar elde edecektir. Tabi hile yapmaksızın belirli bir yola başvurmanız da mümkün. Bu yol ise hem kendi bilgisayarınıza hem de tanıdıklarınızın cihazlarına Alexa Toolbar eklentisini indirmeniz. Böylelikle sayfayı sıkça ziyaret ederek belirli oranda yükselme desteği oluşturulabilir.
    Alexa’ya Göre Türkiye’deki Popüler Siteler Hangileridir?

    Alexa’nın topladığı verilere göre şu anda Türkiye’de en çok ziyaret edilen site google.com.tr oluyor. Bunu takip eden youtube.com olurken google.com üçüncü sırada yer alıyor. Standart kullanımda belli başlı verileri görüntüleme şansı sunan platform, ücretli üyelik ile çok daha fazlasına ulaşma şansı vadediyor.

    Alexa Verileri %100 Güvenli Midir?

    En sık sorun sorular arasında Alexa verileri %100 güvenli midir ya da doğru mudur soruları yer alıyor. Her ne kadar sağlıklı verilere ulaşma şansı sunsa da Alexa verileri için %100 doğrudur diyemeyiz. Daha çok, doğru olma ihtimali yüksek tanımını yapmak mümkündür.

    Bu nedenle sadece Alexa verilerine göre yol izlemek yerine, plan oluştururken Alexa verilerini ek olarak işin içerisine dahil etmek gerekir. Yani veri kaynaklarınızdan sadece bir tanesi Alexa olmalıdır. Bunun yanında diğer kaynaklardan da bilgi edinmelisiniz.
#01.08.2011 23:49 1 0 0
#30.05.2021 18:53 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık Emeğinize Sağlık
#31.10.2022 16:05 0 0 0