Havlıcanın Faydaları

Son güncelleme: 04.08.2011 11:09
  • havlıcan neye iyi gelir - havlucan - havlıcan bitkisinin iyi geldiği hastalıklar
    Mideye tesir ederek onu kuvvetlendirir ve iştah açar.
    Hava yutmayı, mide ve barsaktaki gazı giderir.

    NEFES YOLLARINDA FAYDALIDIR :
    Çeşitli hastalıkları gidermede yardım eder. öksürük, grib ve soğuk algınlığında bütün vücudu ısıtarak iyileşmeyi çabuklaştırır.

    İDRAR YOLARINDA ETKİLİDİR:
    İdrar söktürür ve vücutta yorgunluk maddesi olan üre adisini dışarı atar, romatizmalara faydası fazladır.

    SİNİR SİSTEMİNDE ETKİLİDİR :
    Baş ağrısı ve baş dönmesini geçirir.

    KULLANILIŞI :
    1 Tas sıcak suya yarım kahve kaşığı karıştırılır. 10 dakika dinlendirdikten sonra şeker katarak içilir. Günde 2-3 bardak içilir.

    HAVLUCAN -ALPİNA OFFİCİNARUM

    Kullanıldığı Yerler:

    Dahilen Kullanılışı: Tükürük ifrazatını fazlalaştırır, iştahı açar, yemeği hazmettirir. Dispepside faydalıdır. Şişkinliği giderir, ekşi geğirmelere faydalıdır (bilhassa ramazanda meydana gelen kokulu geğirme ve ekşimelerde faydalıdır), göğsü yumuşatır, ağız kokusunu güzelleştirir, romatizmayellerini dağıtır, romatoid artritte faydalıdır.

    Mide yanmasını geçirir, kuluncu giderir, cinsi arzuyu artırır, balgamı söktürür, nefes yollarını temizler, sık idrara çıkmayı azaltır, mafsal ve yan ağrılarına şifa verir.

    Mide ekşimesini önler, idrar yollarını takviye eder, iç uzuvların sıhhatini iade eder.

    Kadınların hastalık akıntılarını düzeltir, aklı, zekayı güçlendirir, grip ve soğuk algınlığında vücudun ısınmasını sağlar, soğuk algınlığım en kısa zamanda geçirir.

    Baş ağrısını ve baş dönmesini dindirir. İdrar söktürür, vücudun güçlenmesini sağlar, bel gevşekliğini (erken inzali) önler, karın ağrılarını keser, (müzminleşmiş olsa bile) kusmaları önler. Ağrı ve sızılarda ve gut'ta faydalıdır.

    İltihabı önler, tedavi eder. Sinirleri güçlendirir, hıçkırığı keser, sindirim sistemi enfeksiyonlarında faydalıdır. Ağız ağrılarında (yara, ülser) gibi hallerde kullanılır.

    Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, yarım-1 çay kaşığı toz havlıcan konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    Veya yarım 1 çay kaşığı toz havlıcan 1 çay kaşığı toz şekerle yenilir veya kök havlıcan çaydanlıkta kaynatılır, çay gibi içilir. Yatağını ıslatanlar için büyüklerde 10 gr, küçüklerde 3 gr, şekerle birlikte yenir.

    Cinsi gücü artırmak için 3 gr toz havlıcan 1 fincan sütle beraber sabahlan aç karna içilir.

    Soğuk algınlığında, 1 bardak kaynar suya, yarım çay kaşığı toz havlıcan, yarım çay kaşığı toz zencefil, yarım çay kaşığı ezilmiş defne tohumu konur, 10-15 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

    Veya çaydanlığa kök havlıcan, zencefil ve defne tohumu konur. Çay gibi kaynatılıp içilir. (Kaynatma birkaç defa yapılabilir) Vücuttaki romatizmal ağrıları gidermek için gut ve mafsal rahatsızlıklarında

    Romatizma ağrılarında; 50 gr toz havlucan, 50 gr toz zencefil, 50 gr çekilmiş irmik fıstığı, yeteri kadar balla macun yapılır, günde 3 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenilir. Ardıç tohumu 50 gr, defne tohumu 50 gr toz haline getirilir, irmik, fistığr 50 gr, havlıcan 50 gr, zencefil 50 gr yeteri kadar balla macun yapılır. Günde 3 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenilir.

    Romatizmal ağrılarda ve romato-id artritte (uzuvların deforme olması halinde) 50 gr toz havlıcan 50 gr toz tarçını, 50 gr zencefil, 50 gr ardıç tohumu, 50 gr defne tohumu, 50 gr havuç tohumu 50 gr ısırgan tohumu toz haline getirilir, gerekirse 50 gr üzerlik 50 gr çörekotu ilave edilebilir. Bu ikisi hafif kavrulup toz haline getirilir, 100 gr da irmik fıstığı ilave edilir. Yeteri kadar balla macun yapılır. Günde 3 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenir veya sabah akşam 1 kaşık yenir, (denenmiştir) Biiz-nillah şifalıdır.

    Romatoidartrit ve sadece 50 gr ardıç tohumu, 50 gr defne tohumu, 50 gr havuç tohumu, 50 gr ısırgan tohumu bal ile macun yapılır, günde 3 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenilir. Tedavi için bu terkip de yeterlidir.
#04.08.2011 11:09 0 0 0