Asabi ve Sinirli Çocuklar

Son güncelleme: 06.08.2011 02:17
  • çocuklarda sinirlilik - çocuklarda asabi oluşun nedenleri - çocukların sinirli olma nedenleriSoru:

    Üç yaşındaki torunum sinirli ve aksidir. Annesini bildiğim için, bunu anlayabilirim. Ama, bebekliğinden kalma eski bir yorganı var ki, bunu gözünün önünden uzaklaştıramıyor. Bu saçmalık daha ne kadar sürer?

    Cevap:

    «Annesini bildiğim için» sözünüzden, sizin, kendi kızınıza karşı bazı «sinirli ve aksi» tutumlarınız bulunduğunu çıkarıyorum. Torununuzun davranışlarını annesinin duygusal yanlarına bağlamanız gerçekten haksızlıktır.

    Öyle görünüyor ki, kızınızla aranızdaki ilişkilerin çözümlenmesi gerekmektedir.
    Torununuza gelince, bu yaştaki bir çocuğun parça parça bir yorgana ya da eski püskü bir oyuncağa sığınması, az görülen bir durum değildir.

    Çocuklar,ailedeki sıkıntı ya da düşmanlık belirtilerini radar gibi algılarlar. Temelde kızınıza karşı tersliğiniz, uzun vadede, torununuza da yansıyor olabilir. Uzak olmakla birlikte bu olasılığı göz önünde tutmalısınız.

    Kendi çocuğunuzla yeniden sıcak bir ilişki kurmağa çalışın. Kızınıza ve onun oğluna karşı sabırlı olun, gereksinim duyduğu güvenliği kişisel ilişkilerde bulduğu zaman, torununuzun güvenlik yorganından ve ona olan bağımlılığından vaz geçtiğini göreceksiniz.


    alıntı
#06.08.2011 02:17 0 0 0