Çağımızın Yüksek Problemi Vertigo

Son güncelleme: 07.08.2011 22:46
  • baş dönmesi - vertigo - vertigo ne demektir - vertigonun etkileri



    Vertigo ne dmektir?

    Çoğu kişiye yabancı gelen vertigo kelimesi aslında baş dönmesi ile meydana gelen hareket ve denge duyusunun kaybedilmesi anlamına gelir. Vertigo hastalığı kendini farklı şekillerde belli edebilir. Bazen göz kararma şikâyetleri sonucunda da vertigo bulgusuna rastlanmaktadır. Aniden meydana gelen baş dönmeleri genelde akla beyinle ilgili bir sorun olduğunu getirse de bu olay her zaman böyle değildir.

    Vertigo nedenleri ve belirtileri nelerdir?

    Kulak çınlaması ve baş dönmesi ile kendini gösteren vertigoçok arttığında gözlerde sıçrama, kusma, ayakta duramama, halsizlikte meydana getirebilir.
    Her insanın vücudunu dengede tutan iki organ vardır. Bunlar kulak ve beyinciktir. Eğer bu organlardan birisinde bir sorun meydana gelirse, bu sorunda nitekimindevertigoyu doğurmaktadır.

    Peki, vertigo teşhisini siz koyabilir misiniz? Burada yazanlarla hastalıklar hakkında bilgi sahibi edinebilirsiniz veya kafanızda bir çerçeve oluşturabilirsiniz ama en doğru teşhisi doktorunuz koyacaktır. Belki sizin düşündükleriniz büyük bir oranda doğrudur ama gerekli tetkiklerle ve testlerle doktorunuz size kesin bilgi verecektir. Beyin görüntülenmesi ( MR ) çekimi yapılabilir veya kulak ile ilgili testler yapılabilir.

    Hastalık teşhis edildikten sonra tedaviye başlanır. Vertigo şikâyetiyle doktora gidildiğinde çoğunlukla sonuç vertigo değil, vertigonun habercisi olan bir başka hastalık olmaktadır. Kesin olarak teşhis konduktan sonra, ilaç tedavisine başlanabilir. Hastalığın derecesine göre tedavi süresi belirlenebilir. Tümörler haricinde kulağa bağlı ise bu sorun kendiliğinden geçmektedir.


#07.08.2011 22:45 0 0 0
  • çevremde bir kaç kişide var çok ilgin hastalık gerçekten
#07.08.2011 22:46 0 0 0