Sanal Zamanlar - Manifestosu

Son güncelleme: 10.08.2011 23:20


  • Sanal Zamanlar - Neşe Yaşın - Manifestosu

    Geçip giden görüntüler, hızla tüketilen ilişkiler çağında ayakta durmanın, dengeyi korumanın formülünü buldum galiba: Bağlanmayacaksın. Hiç bir kimseye Hiç bir şeye Her şey geçici. Her durum anlık.

    Şu an derinlerine daldığın gözler, sana sıcacık bir sevgiyle açılan kucak kısa süre içinde yok olabilir. Bil ki az önce yanına yaklaşan sadece bir ilişki tüketicisi, bir hayat arsızı Senin tadına baktıktan sonra sayısız başka tadların peşine düşecek. Belki bazı insanların içinde hep çok özel bir yerin olacak ama kimsenin kaderini seninkine yazılı sanma. Hayat duygularla, yüceliklerle, romantik hayallerle ilgili değil, karmaşık, yorucu bir ihtiyaçlar ve tatminler ağı


    Sayısız deneyime rağmen yine de düşeriz bu tuzağa. Oysa düşününce kimler gelip kimler geçmiş hayatımızdan. Misafirmiş hepsi Hele bir de dışarıya bakınca, bir zamanlar can ciğer kuzu sarması olanların kimileri şimdilerde can düşmanı Evvel zamanların Romeo ve Juliet'leri şimdi başka kucaklarda. Kime ve neye inanabilirsin bu dünyada? İnsanlar kıskançlıklarla, kahredici ihtiraslarla savruluyorlar. Yitirme, ezilip geçilme korkusu öylesine güçlü ki saçmalamalar olarak dönüyor hayata.


    Sanal kanallar üzerinden bir hezeyandır gidiyor. Sayısız yaşantıların ihtişamı bir dokunuşla gözümüzün önünde. Ne koparırsamın kıran kırana yarışı sürmekte. Yalnız ruhlar bir körebe oyununda birbirlerine dokunmaya çalışıyorlar. Sevgililer, kırık kalpler, sanal mesajlar yoluyla birbirlerinin haritasını takip etme telaşında . Birden karşılaşılan fotoğraflar büyük yıkımların sebebi Kıskanç aşıklar, işaretleri okuyup iz sürüyorlar. Yitirme paniği hep başrolde.
    Aslolan şu ki cümle alem sevgi, şefkat , bir anlam, bir yücelik arıyor. Arasıra göz kırpan sonsuz yaralanmalar arenası aşk, kırıp geçiriyor kendine aldananları


    Sen üzme kendini en iyisi. Yalnız yürü bütün bu yolları. Sabah parkta bir yürüyüşe çık örneğin. Ağaçlara bağlan, gökyüzüyle konuş, seni cıvıltısıyla selamlayan bir kuşa aç kalbini

    Şehirde de yalnız başına dolaş. Sarmaş dolaş sevgililere takılmasın gözün. Kimbilir nereye gidecek şimdi ışıl ışıl yanan bu hikaye? Yalnızlığına sarıl ve gurur duy kendinle. Aslolan bu: Yalnızsın. Kabul et gerçeği.
    Sinemaya gir tek başına. Başka hayatların büyüsüne dal. Hem böylesi daha iyi, enerjini çalmaz yanındaki Kitabını açıp oku bir kenarda. Hayatın kıyısında dur ve seyret onu

    İstersen hiç tanımadığın birilerine gülümse Karşılık beklemeden gelen karşılığa sevin. Sokaktaki çocukları sevindirecek sözler söyle. Bir kediye yiyecek ver, bir köpeğin başını okşa.

    İçindeki ateş yanıyorsa hala, barış için, çevre için birşeyler yap. Bir gösteriye katıl. Kalbini dünyaya kat. İçinde bir umut yeşert ama hızlı değişim hayallerine fazla kapılma.

    Sisteme teslim olma sakın. Sınırları aş. Arkandan gelen yoksa yalnız devam et yoluna. İthake'den çok yola inan.

    Sadece yaşama sevincine tutun. Kimsenin vaatlerine kanma ve heyecanlanma bunlar için.

    Seni kendi yalnızlığına çare görenlere randevu verme. Israrlı çağrılarını cevapsız bırak. Sen de yalnızlığına çare diye takılma kimseye. Gerçekten seviyorsan git ama her an yalnız bırakılabileceğini aklında tut.
    Güzel sözlere aldanıp kendini biricik sanma. Birgün aynı sözlerin aynı kişi tarafından pek çok başka kişiye de söylendiğini keşf edeceksin. Deli gibi aşık olduğunu söyleyen adamlar ve kadınların başka kadın ve erkeklere nasıl baktığını göreceksin.

    Arkadaşlıklara da fazla bel bağlama. Birgün belki de seni en derinden sevdiğini sandıklarının nahoş yorumları bir biçimde kulağına çalınacak.
    Konuşma herkesle, git müzik dinle Boşluğa bırak kelimelerini. Gerçek bir sevgiliye ulaşmasını hayal et ama hayatını da buna endeksleme.

    Kendinle olmaktan keyif al. İçinde yaşattığın hayale doğru konuş. Gölgenle dolaş gün ışığında, geceleri rüyalarının derinlerindeki ülkeye kavuş
    Bunlar yazarının içinin boşluğuyla başa çıkmak için mırıldandığı bazı saçmalıklar da olabilir. Keyfin bilir, bu yazıya da fazla aldırma. Kendi hikayende bildiğin gibi ilerle. Kendileri öylesine konuşmakta işte; belki birilerinin işine yarar diye



    Neşe Yaşın
#10.08.2011 23:20 0 0 0