Sebzeli Karnıyarık

Son güncelleme: 13.08.2011 13:18
  • Sebzeli Karnıyarık Tarifi - Sebzeli Karnıyarık Nasıl Yapılır - Sebzeli Karnıyarık Malzemeleri

    Malzemeler

    4 adet patlıcan
    2 adet havuç
    2 adet kabak
    4 adet kırmızı kapya biber
    1 su vardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Hazırlanışı

    Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra bütün olarak kızartın. Havuç, kabak ve biberleri temizledikten sonra jülyen doğrayın ve üzerine hafifçe tuz serpip ovalayın. Kızaran patlıcanların ortasını bir bıçak yardımıyla açın ve sebzeleri içine doldurun. Önceden ısıltılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp peynir eriyip kızarana kadar yaklaşık 10 dakika fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
#13.08.2011 13:18 0 0 0