18 ülkenin ressamları Ahlat'tı resmediyor

Son güncelleme: 15.08.2011 08:18
  • 21. uluslararası avrasya ahlat kültür buluşması - 'uluslararası ahlat-avrasya kültür buluşması şenlikleri etkinlikleri - ahlat resim çalışmaları
    noimage

    21. Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması kapsamında Türk dünyasından gelen ressamlar, Ahlat'ın tarihî güzelliklerini kendi bakış açılarıyla harmanlayarak tablolarına taşıyorlar. FOTOĞRAF: AA,





    18 ülkenin ressamları Ahlat'tı resmediyor


    Bitlis'in Ahlat ilçesinde 23-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri' öncesinde 18 farklı ülkeden ilçeye gelen ressamlar, Ahlat'ı resmetmeye başladı.
    Her yıl düzenlenen Ahlat Kültür Haftası etkinliklerinin uluslararası bir boyut kazandığını belirten Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, bu kapsamda Türk dünyasından Ahlat'a gelen ressamların ilçenin tarihî ve doğal güzelliklerini tablolarına yansıtacaklarını söyledi.
    Bu yıl 21.si düzenlenen şenlikler, artık Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması adıyla gerçekleşecek. Uluslararası niteliğiyle bu yıl ilki yapılacak etkinlik çerçevesinde, 14. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması da düzenleniyor. Ahlat'a gelen ressamlar, Ahlat'ın tarihî güzelliklerini, kendi düşünce ve felsefe alanlarıyla harmanlayarak, 20 günlük bir çalışmanın neticesinde, ortaya tablo olarak çıkaracak. Bu etkinlikleri düzenlerken özellikle Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen talepleri göz önünde bulundurduklarını söyleyen Başkan A. Mümtaz Çoban, "Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Özbekistan'ın bağımsızlık kutlamalarına ithafen, ressamları Ahlat'a davet ettik. Ortaya çıkarılacak eserler ilk etapta Ahlat'ta sergilenecek.'' diyor.
    'AHLAT MEZARLIĞI DÜNYANIN 8. HARİKASI'
    Etkinliğe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katılan ressam Nilüfer İnandım, Ahlat'taki tarihî güzelliklere hayran kaldığını söylüyor. İnandım, "Resimlerimde Ahlat'ta Selçuklu mezarlığındaki mezar taşlarına yer vereceğim. Bence buradaki mezar taşları dünyanın sekizinci harikası. Ancak bundan dünyanın haberi yok." diyor. Azerbaycan'dan etkinliğe katılan Elyar Alimırzayev ise 4 gündür Ahlat'ta çalıştığını, yarışma vesilesi ile Ahlat'a geldiğini, Ahlat'ın güzel bir yer olduğunu, gelmeden önce böylesine güzel bir yerle karşılaşacağını düşünmediğini dile getiriyor. Etkinliğe, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan, Tataristan, Gagavuz Yeri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırım, Çuvaşistan, Almanya (Başkurt), Kabarday-Balkar ve Bosna-Hersek'ten ressamlar katılıyor.
#15.08.2011 08:18 0 0 0