Bağdat sütlacı

Son güncelleme: 20.10.2006 21:35
  • Bağdat sütlacı tarifi - Bağdat sütlacı nasıl yapılır - Bağdat sütlacı için gerekli malzemeler
    Malzemeler:

    1 lt süt
    2 adet dövülmüş damla sakızı
    75 gr kırık pirinç
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    150 gr toz şeker
    100 gr kaymak
    tuz

    Hazırlanışı:

    Bir kaba pirinci ve 1,5 su bardağı su koyarak suyunu çeken kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere alın. Başka bir tencerey 1/2 su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarark pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca iyice soğuyan sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.
#29.09.2006 00:07 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#29.09.2006 00:54 0 0 0
  • Paylasim icin tskler
#29.09.2006 22:58 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine saglık su-perısı
#14.10.2006 00:44 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#18.10.2006 12:30 0 0 0
  • bu nefis sütlaç tarifi için teşekkürler superisi
#18.10.2006 21:26 0 0 0
  • paylasim icin tskrler...
#20.10.2006 21:35 0 0 0