Portekiz Sütlacı

Son güncelleme: 05.03.2006 16:01
  • Portekiz Sütlacı (6 Kişilik)

    Malzemeler:
    2 litre süt
    1 çay bardağı pirinç
    1 çay bardağı file fındık
    3 portakal kabuğunun rendesi
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı tarçın
    1 çay bardağı antepfıstığı
    2 su bardağ şeker
    1/2 su bardağı nişasta





    noimage

    HAZIRLANIŞI :
    Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatan. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın.
    Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın. Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin. Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın.
    Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın.
#08.02.2006 00:38 0 0 0
  • değerli tariflerin için teşekkürler arkadaşım eline sağlık
#08.02.2006 08:27 0 0 0
  • emeğinize sağlık teşekkürler
#13.02.2006 00:45 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#19.02.2006 00:44 0 0 0
  • mümkünse ben türk usulünü alayım
#03.03.2006 22:19 0 0 0
  • ececim eline sağlık tariflerin için teşekkürler
#05.03.2006 16:01 0 0 0